Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Június 08. 17:31, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Rekord árvíz Budapesten – Tarlós szerint nincs mitől tartani

Rekord árvíz Budapesten – Tarlós szerint nincs mitől tartani

A szombat délután 2 órai adatok szerint meghaladta a Duna vízszintje Budapesten a 2006-ben mért eddigi legmagasabb, 860 centiméteres értéket; a folyó vízszintje elérte a 861 centimétert a fővárosban a Belügyminisztérium Vízügyi Főigazgatóság adatai szerint - Tarlós István főpolgármester szerint azonban 930 centiméterig védett a főváros.

Tarlós István, Budapest főpolgármestere pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: 895 centiméter körül várják a Duna tetőzését hétfőn, jelenlegi állás szerint 930 centiméteres vízállásig meg tudják védeni a fővárost.

Pesti Imre, a fővárosi védelmi bizottság elnöke szombaton, amikor bemutatta a kőbányai Hungexpo területén létesített, csaknem 15 ezer ember befogadására képes fogadópontot, azt mondta: komoly bajra nem kell számítani Budapesten a dunai árhullám miatt, de a katasztrófavédelem minden eshetőségre felkészült. . Az otthonukat elhagyni kényszerülőket önkéntesek várják, de gyereksarkot és külön társalgókat is kialakítottak. A pavilonokban orvosi ellátás, fekvőhelyek, légkondicionálás és az étkezés is biztosított.

Pesti hangsúlyozta: eddig mindössze 150 embernek kellet elhagynia otthonát a III., IV., XIII. és a XI. kerületből, de további kiköltözésekre nem számít. Ha mégis baj lenne, akkor 800 ember mozgósításával, 50 busszal, több 10 ezer embert is pillanatok el tudnának helyezni sportcsarnokokban, iskolákban, művelődési központokban - tette hozzá.

A fővárosi védelmi bizottság elnöke elmondta: a gátak jóval 9 méter feletti szintre vannak felkészítve, így nem kell komolyabban aggódni.

Címkék: árvíz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott