Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Február 08. 15:26, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Reklámért és túl sok zenéért bírságolt a Médiatanács

Reklámért és túl sok zenéért bírságolt a Médiatanács

Százezer forintra bírságolta reklámriportért az RTL Klub-ot, túl sok zenéért pedig az egykori Rádió Q médiaszolgáltatóját a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa

- áll az NMHH által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben. Az RTL Klub tavaly október 21-én leadott High Life című műsorában egy szállodát népszerűsített szabálytalanul, reklámriportszerűen, túl részletes információkat adva, míg a nevét azóta Retro Rádióra változtató Rádió Q-ra azért róttak ki szankciót, mert az adó egy tavaly év végi adáshéten, hatósági szerződésével ellentétben kizárólag zenét játszott.

Szöveges tartalmat, közszolgálati, helyi közélettel foglalkozó és mindennapi életet segítő műsorszámokat, hírműsorokat, nemzetiségieknek szánt műsorokat nem tett közzé, tehát a műsorrend speciális karakterisztikájára és a közszolgálati műsorszámokra vonatkozó vállalásaiból semmit nem teljesített - közölték.

Az NMHH közleménye kiemelte: a médiatanács a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét.

Jelezték azt is: a testület a HOLD Rádiós és Televíziós Reklám Kft. kérelmére öt évre, 2023. május 17-ig megújította a Mosonmagyaróvár 99,7 MHz helyi rádiós kereskedelmi jellegű médiaszolgáltatási jogosultságát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.