Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2011. Szeptember 11. 14:13, vasárnap | Külföld
Forrás: HírTV

Putyin is lerótta kegyeletét

Putyin is lerótta kegyeletét

Nem játszhatott az első fordulóban, ennek köszönheti életét az orosz Jaroszlavl-Lokomotiv jégkorongcsapatának játékosa, akinek a csapattársait szállító repülőgép szerdán zuhant le.

A katasztrófában 43-an, köztük az edző is meghalt. A játékosokat szombaton búcsúztatták. A szerencsétlenül járt klub elnöke bejelentette, hogy a csapat nem indul a következő bajnokságban.

Személyesen rótta le kegyeletét Vlagyimir Putyin a Jaroszlavl jégkorongcsapat stadionjában. A játékosokat szállító repülőgép szerdán zuhant le. Lényegében a teljes csapat odaveszett. A klubnak most egyetlen bevethető játékosa maradt: ő edzője utasítására egy ifjúsági mérkőzésen vett részt, míg csapattársai Moszkvába indultak a szerencsétlenül járt repülőn.

A klub fejenként 60 ezer eurót fizet a meghalt játékosok családtagjainak, az azonban kérdéses, hogyan folytatják a bajnokságot. Lehet, hogy más kluboktól kapnak egy-egy játékost, de elképzelhető, hogy kihagyják az idei szezont.

Gyászolnak Csehországban is, hiszen az orosz klubban három itteni idegenlégiós is játszott. A prágai repülőtéren katonai tiszteletadással fogadták a koporsókat. A tragédiában meghalt a csapat kanadai edzője, valamint egy lett, egy fehérorosz, egy szlovák és egy fehérorosz játékos is. (pr)

hírTV

Címkék: jégkorong

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik