Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Április 18. 09:40, hétfő | Helyi
Forrás: InfóCegléd

Április 16, nem a ceglédiek napja volt a felnőtt kötöttfogású OB-n.

Április 16, nem a ceglédiek napja volt a felnőtt kötöttfogású OB-n.

A RESTART CVSE TS INTEGRÁL Birkózószakosztály két éremben reménykedett az Erzsébeti SMTK vadonatúj, minden igényt kielégítő birkózócentrumában megrendezett kötöttfogású Országos-bajnokságon.

Viszont a Magyar Birkózó Szövetség nem volt kíméletes az Európa-bajnokságot megjárt válogatottakkal, akkor amikor kijelölte az ez évi OB. időpontját, hiszen a kontinens viadal után két héttel már újra harcba szólította legjobbjainkat. Lőrincz Tamás a friss EB ezüstérmesünk, bordaközi izomzúzódása miatt nem is tudta vállalni a megmérettetést. Kozák István az Európa-bajnokság meglepetésembere pedig nem az igazi súlyában a 60 kg-ban, hanem egy súllyal feljebb a 66 kg.-ban indult. Egy nyert mérkőzés után a második fordulóban a székesfehérvári Szakolczi két erősen vitatható bírói döntés után megálljt parancsolt Kozáknak. Mivel a fehérvári fiú a következő fordulóban kikapott, így nem vitte vigaszágra a ceglédi újdonsült EB. V. helyezettünket.  Lőrincz Viktor junior Európa-bajnokunk pedig végérvényesen súlycsoportot váltott, így ő új súlycsoportjában, a 84 kg-ban szállt harcba a bajnoki aranyéremért. Ebben a kategóriában indult Bácsi Péter aki szintén ezüstérmet hozott az EB-ről, valamint Fodor Zoltán a pekingi olimpia ezüstérmese is. Mégsem ők, hanem a kecskeméti Dajkának sikerült kiélezett nagy csatában három menetben legyőzni a fiatalabbik Lőrincz testvért. Dajka ezen a versenyen kirobbanó formában volt, hiszen a következő fordulóban Bácsi csak a harmadik menet utolsó másodperceiben tudta maga javára fordítani az eredményt, így Viktor sem került a vigaszágra.
Válogatottjaink egy rövid pihenő után május másodikán folytatja felkészülését az első olimpiai kvalifikációt jelentő szeptemberi isztambuli világbajnokságra.
Sikeresebb volt a szakosztály négy gyermek korcsoportos (8-9 évesek) kis birkózója akik a Csepeli BC meghívásos versenyén vettek részt a fővárosban. A négy ceglédi induló négy éremmel térhetett haza, a hetvenkét indulót felvonultató viadalról. Eredmények 23 kg. Halmi Ronaldó I. 26 kg. Katona Zoltán I. 32 kg. Berinszki Roland III. 42 kg. Tauber István II.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció