Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Március 07. 13:16, hétfő | Helyi
Forrás: InfóCegléd

Pontot mentett a Békés

Pontot mentett a Békés

Szombaton rangadót játszottak a férfi kézilabda NB I/B Keleti csoportjában, melyen a harmadik helyen álló Cegléd a negyedik Békést fogadta. A várakozásnak megfelelően hatalmas küzdelmet vívtak egymással a csapatok. A találkozó pontosztoz

Ceglédi KKSE – Békés 25-25 (13-11)

Cegléd: Lengyel, Erdélyi (kapusok), Varga 2, Tóth N. 2, Dengi 5, Molnár 1, Benke, Kovács, Benedek, Pocsai 7, Bíró 8

Ősszel a Békésen lejátszott és 22-20-ra megnyert mérkőzésen Bíró Balázs 13 gólt dobott, aki a mostani találkozón is kiemelkedően eredményesen kezdett. Az első félidőben hat gólt dobott, de nem sokkal maradt el tőle Pocsai sem, de a kitűnő bejátszások után Dengi is többször megoldhatatlan feladat elé állította az egyébként többször is bravúrosan hárító békési kapust, Árdelánt. A másik oldalon Lengyel teljesítményére sem lehetett különösebb panasz. Ő is több gólnak látszó lövést hárított, többek között kivédte az egykori válogatott Mohácsi két büntetőjét is. A félidőt két gól előnnyel zárták a vendéglátók.

A második játékrész közepén már négy góllal 18­-14-re vezetett a Ceglédi KKSE, de az előny a végére, az utolsó másodpercre elfogyott. Mohácsi egyre jobban belelendült - egymás után dobta a gólokat - fordulás után nyolcat - 25-23- után a mérkőzés utolsó két találatát is. Mindkétszer szabaddobás után talált a kapuba, csaknem azonos helyről, távolságról. A védők nagyot hibáztak, akiknek a kiállítás kockázatával is meg kellett volna akadályozni az átlövő lövési kísérletét. Ennél a két esetnél a védőfalból különösen hiányzott a védőspecialista, a beteg Turák Csaba.

Az egyenlítő gól után már nem is volt idő a középkezdésre.

A Békés döntetlenre mentette tehát a meccset, amihez azért hozzájárult a hazaiak kritikus helyzetekben tapasztalt hibái is: rossz átadások, elhamarkodott befejezések, kihagyott ziccererek.

A találkozó után az edző Kökény István érthetően bosszúsan értékelte a látottakat, különösen azért, mert véleménye szerint csapata győzelmet érdemelt volna: „Többször is lett volna lehetőségünk arra, hogy biztossá tegyük a vezetésünket. Sajnos a döntő pillanatokban kimaradtak a helyzetek, és jöttek a hibák a mezőnyjátékban is. A véghajrában pedig higgadtabban kellett volna játszanunk. Egy góllal vezettünk, amikor már csak 40 másodperc volt hátra. Már csak a labdát kellett volna megtartani, de annál többet akartak a fiúk. Vesztünkre. Az pedig megmagyarázhatatlan, hogy az utolsó percben Mohácsi szabaddobás utáni lövési kísérletét nem tudtuk megakadályozni,- mondta a szakvezető, majd arról is szólt, hogy a pontvesztésen gyorsan túl kell lépni, hiszen szombaton – az összecsapás 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban – a bajnoki tabella második helyezettje, a Dabas látogat Ceglédre, akik legalább olyan kemény és nehéz ellenfelek lesznek, mint most a békésiek voltak.

+

Az ifjúságiak mérkőzésén: Cegléd – DKC Miskolc 32-24

Fotó: Kisfaludi István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció