Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Március 01. 14:56, csütörtök | Helyi
Forrás: infoCegléd

Pontosan érkezett

Pontosan érkezett

Hamisítatlan tavaszi időjárást hozott a meteorológiai tavasz első napja.

Hosszúnak tűnt és sokat vártunk rá, de meglepően pontosan érkezett és magával hozta mindazokat az élményeket, melyeket hosszú hónapok óta nélkülöznünk kellett. Boldog hunyorgás, méhecskekergetés, fűben ülés. Ha minden jól megy, akkor ezek várnak ránk az elkövetkezendő hetekben.

Bár az elmúlt napok időjárása már megelőlegezett nekünk némi korai tavaszt, a meteorológusok szerint - hivatalosan - március 1-jén veszi kezdetét a sokunk által várt és kedvelt évszak.
A csillagászati tavasz épp három héttel később kezdődik, mint a meteorológiai. Abban azonban mindenki egyetért, hogy ilyenkor már illik megérkeznie a melegnek.

Ez az, az időszak, mikor emelkedik az átlaghőmérséklet, hosszabbodni kezdenek a nappalok, és szeszélyessé válik az időjárás. Ebben az évszakban esik a legtöbb eső, ennélfogva a nagy áradások is erre az időszakra esnek. A vándormadarak általában ilyenkor térnek vissza fészkelő helyeikre.

Az előrejelzések szerint a hét végéig marad a tavaszias, napos időjárás, enyhe szélmozgással. Ha tehetjük, mozduljunk ki a négy fal közül és élvezzük a napsütést!


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció