Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Július 28. 08:19, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Ponthatárok - HÖOK: eredményesek voltak a hallgatók erőfeszítései

Ponthatárok - HÖOK: eredményesek voltak a hallgatók erőfeszítései

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának értékelése szerint eredményesek voltak a szervezetnek a felvételi keretszámok megváltoztatásáért tett erőfeszítései.

A HÖOK az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében annak a reményének is hangot adott, hogy hamarosan hosszú távú megoldást sikerül találni a felvételi rendszer megújítására is.

Nagy Dávid, a HÖOK elnöke azt írta: örömmel tapasztalták, hogy a korábban tervezett 10 500 helyett 58 ezer új hallgató kezdheti meg tanulmányait állami ösztöndíjas képzésben, és különösen nagy eredménynek tartják, hogy végül valamennyi indított szakon meghirdettek államilag finanszírozott férőhelyeket is.Meglátásuk szerint a Balog Zoltánnal, az emberi erőforrások miniszterével kötött részmegállapodás felvételi eljárásra vonatkozó pontjai nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a szociálisan hátrányosabb helyzetben lévő családok tehetséges gyermekei is felvételt nyerhettek valamely felsőoktatási intézménybe - mutatott rá.

Hozzátette: bíznak abban, hogy a miniszter és a HÖOK által életre hívott Felsőoktatási Kerekasztal továbbra is eredményesen folytatja munkáját és az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatási államtitkárságának koordinációjával hamarosan hosszú távú, felelős megoldást talál a felvételi rendszer megújítására is.

MTI Fotó: Kallos Bea

Címkék: HÖOK, ponthatárok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk