Városlista
2021. szeptember 28, kedd - Vencel

Hírek

2021. Július 26. 17:15, hétfő | Helyi

Petrik Tamás nyerte az első Csemői Vágtát

Petrik Tamás nyerte az első Csemői Vágtát

Csemő lovasa, Petrik Tamás és lova, Vicces nyerte az első Csemői Vágtát. A település történetének első elővágtájára több ezer látogató érkezett a Csuda Csikó Tanya mellett kialakított pályához. Csemő kocsitoló csapata is diadalmaskodott, első helyezettként ők is ott lesznek október elején a Nemzeti Vágtán.

A szombati elővágtán másodikként Őcsény lovasa, Kovács Levente, harmadikként Látrány lovasa, Kövesdy Zsolt végzett, a negyedik helyezett Bak Edina lett, aki Ajak települést képviselte - mondta Zajzon András.

Petrik Tamás 2017-ben már megnyerte a Nemzeti Vágtát, régóta lovagol, díjugratásban és távlovaglásban is versenyzik, több szakágban kipróbálta már magát, a lovas szakmában öreg motorosnak számít - tette hozzá.

A Kishuszár Vágtát Nagy Regina Baronesz nevű lovával nyerte meg, a második helyen Juharos Jadviga végzett, aki Bodonyt képviselte, míg a harmadik helyezett Szalafő lovasa, Fekete Emma lett. Zajzon András kiemelte: Csemő új helyszínként csatlakozott idén a Nemzeti Vágta versenysorozatához. A felnőttek közül mind a négy döntőbe jutott lovas, a kishuszárok közül pedig az első három helyezett vesz részt az októberi Nemzeti Vágtán.

A felnőtteknél tízen szálltak versenybe a csemői előválogatón, nagyon erős volt a mezőny - mondta, hozzátéve: a kishuszároknál tizenhárman indultak. A Nemzeti Vágta idei elővágta-sorozata június 19-én kezdődött a Vajdasági Vágtával és szeptember 18-án zárul a Hevesi Vágtával. A Nemzeti Vágta október 2-án és 3-án lesz Budapesten a Hősök terén.

(MTI)
(Fotó: vagta.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 24. 16:41, péntek | Helyi

101 év elteltével sem vált történelemmé

2021. Szeptember 23. 15:24, csütörtök | Helyi

Autómentes nap Cegléden

2021. Szeptember 21. 11:15, kedd | Helyi

Közútkezelői tájékoztatás

2021. Szeptember 17. 11:51, péntek | Helyi

Karate a testnevelésórán