Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Június 05. 13:22, kedd | Helyi
Forrás: infoCegléd

Merész lányok Cegléden

Merész lányok Cegléden

Városunkban edzőtáborozik a magyar női vízilabda válogatott.

Merész András csapata hétfőn kezdte meg a londoni olimpiára való felkészülését. Az egy hetes edzőtábornak a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont adott helyet.

A felkészülés első napján a stáb a Hotel Aquarell-ben adott sajtótájékoztatót, ahol Dr. Martin György, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Gulyás Zoltán, a csapat szakmai igazgatója, Beck György, társelnök, valamint Dr. Sárvári György tanácsadó-coach avatta be a résztvevőket a felkészülés részleteibe.

Dr. Martin György megnyitóbeszédében a női vízilabda sportág sikerét értékelte. Azt a vitathatatlan eredményt, miszerint az eddigi nyolc alkalomból a női csapatnak hétszer sikerült kijutnia az ötkarikás játékokra.

A megjelent vendégeket Földi László polgármester köszöntötte, aki elmondta, nagy öröm a város számára a csapat vendégül látása, annál is inkább, hiszen a vízilabda meghatározó sportága Ceglédnek. Az pedig külön öröm, és büszkeség, hogy Czigány Dóra személyében a válogatottnak ceglédi vonatkozása is van. A közel 70 éve jelen lévő sportág számára nincs ugyan keret profi csapat építésére, de Dóra példája is igazolja, hogy "jó talaja vagyunk" a sportágnak- tette hozzá a polgármester.

A szót Gulyás Zoltán, szakmai manager vette át, aki mindenekelőtt köszönetét fejezte ki a strand és a hotel vezetőségének, amiért a csapat egy ilyen kellemes környezetben, a világ zajától távol kaphatott helyet a felkészüléshez. Gulyás Zoltán (aki egykor városunk csapatát is erősítette) elmondta, a csapat felkészülését nagyszámú szakmai stáb segíti. Az úgynevezett utazó stáb tagjaként Merész András, szövetségi kapitány mellett, Kelem Attila edző, Dr. Pavlik Attila, orvos, és Horváth Ákos, masszőr kíséri a lányokat. A szakmai vezető Dr. Pavlik Attila mellett kiemelte még a többek között Erdei Zsolt ökölvívót is edző Kink Zoltán erőnléti edző munkáját, valamint Moldvay Ildikó, gyógytornászt, aki az esetleges sérülések esetén segíti a lányokat a felépülésben.

A stáb tagjaként bemutatkozott még Dr. Sárvári György, a Neosys ügyvezetője, aki egyedül álló meditációs-fókusz gyakorlatokkal segíti a team munkáját. A tanácsadó október óta dolgozik a lányokkal, akikkel egy eddig kevesek által alkalmazott technikát gyakorol a mérkőzéseken való minél nagyobb koncentráltság, fejben való jelenlét érdekében.

A felkészülés részeként a válogatott június 20 és 26 között a kínai csapattal játszik barátságos mérkőzést. Arra a kérdésre, hogy miért pont egy távol keleti csapatra esett a választás, Gulyás Zoltán elmondta, hogy mivel európai csapatokkal már több alkalommal játszott a válogatott, ezért úgy gondolták a kínaiakkal való játék jó tapasztalatszerzést jelenthet a lányok számára. A felkészülési időszak első hivatalos mérkőzésére Tatabányán kerül majd sor.

A csapat a későbbiekben Los Angeles-be utazik majd egy 1 hetes felkészítő táborba, ahol négy hivatalos mérkőzésen vesznek majd részt. Az amerikaiak, akik kifejezetten ragaszkodtak a magyar csapathoz, az ellátási költségek teljes átvállalásán kívül még az igen magas útiköltségekhez is hozzájárultak.

A rövid sajtótájékoztató után a lányok sajtónyilvános edzésére került sor, melyet követően a csapat tagjai készségesen válaszoltak a hozzájuk intézett kérdésekre.


Szerkesztőségünk Czigány Dórát, a válogatott ceglédi képviselőjét faggatta a felkészülés részleteiről.

Kérdésünkre Dóra elmondta, nagy öröm számára, hogy szülővárosában edzhet egy ilyen fontos megmérettetés előtt. Korábban már több alkalommal is játszottak a lányok már Cegléden, de a hazai pálya biztonsága még az igen szoros napirend mellett is képes megkönnyíteni a felkészülés kemény időszakát.Bár az edzések mellett csupán a hétvégéjük szabad marad szabad, Dóra megígérte, hogy mindenképpen megmutatja majd a várost a lányoknak.


A csapat most 18 fővel kezdte meg a felkészülést (ketten kedden csatlakoznak hozzájuk), és Dóra reméli, hogy ő is tagja lehet majd az olimpiai keretnek. Azon egyelőre még nem gondolkozott, hogy ki kísérné ki az ötkarikás játékok londoni helyszínére, de természetesen sokat jelentene számára, ha a helyszínen ismerős arcok is erősítenék játékát.

Reméljük mi is szurkolhatunk majd Dórinak, aki a válogatott tagjaként az olimpián is segíti majd a csapatot!

fotó: Kisfaludi István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció