Városlista
2022. október 1, szombat - Malvin

Hírek

2014. Október 06. 15:34, hétfő | Helyi

Megváltozott munkaképességűeket keresnek Cegléden

Megváltozott munkaképességűeket keresnek Cegléden

120 embert foglalkoztatnak, de máris bővítést terveznek az új összeszerelő üzemben

Mintegy 120 megváltozott munkaképességű dolgozót foglalkoztatnak az ipari parkban újonnan megnyitott összeszerelő üzemben. Az üzemcsarnokot a SAS Kft. újította fel és alakította ki erre a célra, a dolgozókat pedig az M-V Consulting foglalkoztatja.

A SAS Kft. mintegy hetven millió forintos beruházása 50 százalékos uniós, illetve állami támogatással jött létre – ismertette a cég vezetője, Pap Norbert. A megváltozott munkaképességű dolgozók elsősorban összeszerelési, csomagolási munkákat végeznek, mindenki az egészségi állapotának, egyéni képességeinek megfelelően. A foglalkoztatottak közül 57-en ceglédiek, a munkavállalók másik fele pedig a környékbeli településekről jár be dolgozni.

Ez az üzem nem csak azért fontos, mert a megváltozott munkaképességű emberek így visszatérhetnek a munka világába, és pénzt is kereshetnek, hanem ezáltal javul az önbecsülésük, és teljes életet élhetnek – mondta Mondi Tamás, a foglalkoztató M-V Consulting Kft. ügyvezetője. Hozzátette: megrendelése bőven van a cégnek, ezért a jelenlegi 120, a munkaügyi központ által „kiközvetített” dolgozó mellett további 100 megváltozott munkaképességű ember foglalkoztatását tervezik, várják az érintettek jelentkezését.

Az átadáson részt vett Hegedűs Ágota alpolgármester, illetve Takáts László a Gazdasági Bizottság elnöke is. Takáts László elmondta: az üzemcsarnok létrehozása egybevág az önkormányzat és a kormány elképzeléseivel. Az uniós támogatások 60 százalékát a kormány gazdaságélénkítésre, a foglalkoztatás növelésére kívánja fordítani a jelenlegi ciklusban. Az önkormányzat pedig az infrastruktúra javításával tud segítséget nyújtani, illetve megkönnyíteni a dolgozók munkába járását – tette hozzá Takáts László.

Szokolai Attila

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 27. 15:30, kedd | Helyi

40 éves Cegléd Barátainak Köre

2022. Szeptember 22. 15:47, csütörtök | Helyi

Ajándékkal indult az Autómentes Nap

Szeptember 22-én, az Autómentes Napon Cegléd Város Önkormányzata meghirdette a \"Tekerj a munkába/iskolába reggeli\" elnevezésű rendezvényt.

2022. Szeptember 21. 20:41, szerda | Helyi

Kerítésnek ütközött egy autó Balatonfüreden, a sofőr életét vesztette

A sofőr menet közben rosszul lett, emiatt következett be a szerencsétlenség.

2022. Szeptember 20. 15:18, kedd | Helyi

Finisszázs