Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Augusztus 15. 17:31, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

Jótékonysági felújítás

Jótékonysági felújítás

Egy festékgyár és egy festékhálózat jóvoltából két ceglédi intézményt is felújítottak a nyári időszakban.

A Poli-Farbe festékgyár, valamint a Pannon Festék Hálózat tagjai közé tartozó Szivárvány Festékbolt közösen, szülők, önkéntesek és az intézmény dolgozóinak bevonásával Cegléden két intézményt is felújítanak a nyári időszakban. A „Kinél fessünk?” jótékonysági program célkitűzése, hogy közös összefogással szebb és egészségesebb környezetet teremtsen ott, ahol a gyermekek a legtöbb időt töltik.

Az idén 20 éves Poli-Farbe Festékgyár országos jótékonysági programjának köszönhetően Cegléden a Losonczi István Többcélú Intézmény óvodája, autistaháza és lakóotthona, valamint az Ady Endre utcai óvoda Malom téri tagóvodája is felújításra kerül. A nyári felújítási munkálatok során példaértékű összefogással, szülők, önkéntesek és az intézmények dolgozói ragadtak ecsetet, hogy a gyermekek környezetét egészségesebbé és szebbé tegyék.

A Losonczi Intézmény jótékonysági felújításra a festékgyár összesen 81 vödör színes Platinum Kid gyerekszoba festéket ajánlott fel, mely közel 4000 négyzetméter falfelület kifestésére elegendő. A munkálatok során így az intézmény óvodájának csoportszobái, valamint az Autista ház és az állami gondozottak lakóotthonainak szobái is kifestésre kerülnek. A Platinum Kid szobafesték ezüstöt is tartalmaz, így megakadályozza, hogy a falakon elszaporodjanak a baktériumok és gombák, ráadásul oldószer- és szagmentes, illetve könnyen lemosható falakat eredményez. A festékek egyéni tulajdonságainak köszönhetően tökéletesen alkalmasak az intézmény falainak szépítésére és hosszú távú megóvására.

Az Ady Endre utcai óvoda Malom téri tagóvoda Poli-Farbe Neo falfesték kapott, mely több mint 260 négyzetméter felület kifestésére elegendő. A Poli-Farbe Neo, Teflon® felületvédő adalékot tartalmazó falfesték, melynek használatával tartós, esztétikus és mosható felület alakítható ki, amely jobban ellenáll a szennyeződéseknek. A festék egyéni tulajdonságainak köszönhetően tökéletesen alkalmasak az óvoda falainak megszépítésére és hosszú távú megóvására. A felújítás során egy csoportszoba és folyosók teljes kifestésére kerül sor, amelyet szülők, óvónők, dadusok és önkéntesek fognak véghezvinni még az új tanév megkezdése előtt.


A jótékonysági felajánlás során a festékadományon túl, a helyi Szivárvány Festékbolt szerszámokat, ecseteket, hengereket és szakmai segítséget biztosított a felújítási munkálatokhoz.

A Poli-Farbe Kft. adományát Gombos Edina, televíziós műsorvezető, a festékgyár reklámarca és a jótékonysági program nagykövete, míg a felújításhoz szükséges ecseteket, hengereket, szerszámokat Mari Norbert, a Szivárvány Festékbolt vezetője adta át az intézmények vezetőinek. A Losonczi István Többcélú Intézménye nevében Farkas Edit igazgatónő, Mérészné Flaskai Éva az Ember Kék Alapítvány elnöke, Nagy Andrea óvónő és állami gondozott gyermekek, míg az Ady Endre utcai tagóvoda nevében Egresiné Práger Erzsébet tagóvoda vezetője, Kistamásné Halápi Gabriella óvodapedagógus és Mezei Istvánné, a Szülői Munkaközösség vezetője fogadta az adományokat.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció