Városlista
2021. szeptember 28, kedd - Vencel

Hírek

2012. Június 20. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Paul Weller a Beatles születésnapi számával köszönti McCartneyt

Paul Weller a Beatles születésnapi számával köszönti McCartneyt

A Beatles Birthday című számával köszöntötte Paul Weller a hetvenedik születésnapján Paul McCartneyt.

A Jam egykori tagja a felvétel hétfői online forgalmazásából származó haszon egy részét jótékony célra ajánlotta fel - írta a BBC online hírszolgáltató.
McCartney "meghatározó és el nem múló hatással" volt pályafutására - indokolta Weller, hogy miért akarta emlékezetessé tenni az évfordulót.
A Beatles White Albumáról származó számot Weller 24 óra alatt énekelte fel stúdióban.
Az 54 éves zenész elárulta, hogy McCartney és három barátja ösztönözte arra, hogy kezébe vegye a gitárt. "Nemrég láttam játszani, és éppen annyira inspirált, mint korábban. Csodálatos volt. Remélem, hogy tetszeni fog neki az együttesemmel készített kis verziónk, szeretetünk megnyilvánulása iránta és a zenéje iránt" - olvasható Weller honlapján.
A számot Paul McCartney születésnapján, hétfőn csak az Egyesült Királyságban és Írországban lehetett letölteni.
A Birthdayt McCartney 1968-ban írta John Lennonnal. A dalt a Ringo Starr két évvel ezelőtti hetvenedik születésnapján New Yorkban megrendezett gálán McCartney és Starr együtt énekelte el - emlékeztetett a honlapján a BBC.

Címkék: Kultúra-zene

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 28. 06:00, kedd | Belföld

Ismét meghosszabbították a koronavírus-törvény hatályát

Hozzájárult az Országgyűlés hétfőn a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló törvény hatályának meghosszabbításához, így az 2022. január 1-jéig érvényben marad.

2021. Szeptember 28. 05:00, kedd | Belföld

Aláírták az újabb hosszú távú gázvásárlási szerződés a Gazprommal

Aláírták az orosz Gazprommal az újabb hosszú távú gázvásárlási szerződés, amely ebben a bizonytalanságokkal teli világban tizenöt évre garantálni tudja Magyarország energiaellátásának biztonságát

2021. Szeptember 27. 18:51, hétfő | Belföld

Emberölésre készülő radikális csoport vezetőit vették őrizetbe

Élet elleni bűncselekmény miatt őrizetbe vették a magukat Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának nevező csoportosulás vezetőit, akik a gyanú szerint egy találkozó során emberölések elkövetésére hívták fel a csoport tagjait

2021. Szeptember 27. 18:01, hétfő | Belföld

Örült mennyiségű hulladék eltakarításához járult hozzá a hulladékvadász

A hulladékvadász-applikációnak köszönhetően hétezer bejelentés érkezett a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítványhoz, és tízezer köbméter illegális hulladék eltakarításához nyújtottak segítséget