Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Április 21. 14:05, kedd | Helyi

Partneri találkozó a Várkonyiban

Partneri találkozó a Várkonyiban

Közösségi eseményszervezésben vesz részt három Cegléd környéki iskola

Közösségi eseményszervezésben vesz részt a ceglédi Várkonyi István Általános Iskola és Kossuth Lajos Gimnázium, valamint a csemői Ladányi Mihály Általános Iskola és a nyársapáti tagintézménye.

A TÁMOP-3.1.4.B-13/1-2013-0001 pályázat szervezői találkozójára április 16-án került sor, amelynek helyszínét a Várkonyi iskola biztosította.

Négy intézmény összefogásával a „Fiatalok közösségi aktivitásának hiánya”című témát dolgozzuk fel a munkacsoportokkal, amelynek fő célja az iskolák, valamint a civil-, társadalmi- és gazdasági szervezetek közötti együttműködés minőségének, hatékonyságának növelése, azok számának növekedése. A program célkitűzése a jó példák és jó gyakorlatok terjesztése az iskolarendszerben, az együttműködés, a közös tervezés, az alkotó, az építő gondolkodás, a kezdeményezőkészség, a jövőközpontú minták terjesztése - tudtuk meg Horváth Melindától, aki a Várkonyi iskola partner pedagógusaként részt vesz az uniós pályázatban.

A szervezői találkozón Sebestyén Stella megyei hálózati koordinátor köszöntötte a TÁMOP- pályázatban résztvevőket, majd az ütemtervek, a végrehajtandó feladatok, dokumentációk és határidők egyeztetését követően felkérte a kollégákat, hogy ismertessék a programtervezeteket.

A beszámolókról Horváth Melinda partner pedagógus nyilatkozott:

- Az első közös eseményre április 17-én kerül sor, amelyről Dancsó Rozália, a nyársapáti iskola képviselője számolt be. Ez a nap a „JÓNAP” elnevezést kapta, amely hagyományőrző programokra épül, így a diákok csuhébábot készítenek, hímeznek, íjászkodnak, kenyérlángost sütnek és kóstolnak, énekelnek, táncolnak, kosarat fonnak, múzeumot látogatnak.

A második találkozó április 23-án, Csemőben a sportpályán lesz. Ennek a programnak a koordinátora Monori Adrienn, csemői partner kolléga. Az iskolák sor- és váltóversenyeken, valamint kosárlabda, röplabda, labdarúgás bajnokságokon mérhetik össze tudásukat. A projekt folytonosságát fenntartva a sportnap kapcsán vándorkupát bocsátanak útjára, amelyért a következő években is mérkőzhetnek az intézmények.

Május 14-én egy figyelemfelkeltő akcióval, FLASHMOB-bal zárul a pályázat III. ütemterve. A zenés, táncos produkcióról a későbbiekben részletes tájékoztatást adunk az olvasók számára, hiszen ez Cegléden kerül megszervezésre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció