Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Március 07. 13:41, csütörtök | Külföld
Forrás: MTI

Pápaválasztás - Erdő Pétert a pápaválasztás esélyeseként mutatta be a Die Welt

Pápaválasztás - Erdő Pétert a pápaválasztás esélyeseként mutatta be a Die Welt

A pápaválasztás esélyeseiről közölt sorozatában mutatta be csütörtökön Erdő Péter bíborost, esztergom-budapesti érseket a Die Welt.

A német konzervatív lap az Erős magyar hálózattal című írásának alcímében kiemelte, hogy Erdő Péter XVI. Benedek irányvonalát követi a hittudományi és erkölcsi kérdésekben. A Ki lesz a pápa? című sorozat hatodik részeként közölt cikkben kifejtették: a magyarokról ismert, hogy akkor is elsőként lépnek ki a forgóajtón, ha utolsóként léptek be, ez a képesség pedig Erdő Péter javára válhat a pápaválasztó gyűlésen.
Erdő Péternek minden adottsága megvan ahhoz, hogy rácáfoljon a jóslatokra, amelyek szerint XVI. Benedek volt az utolsó európai a pápai trónon - áll a cikkben, amely szerint a magyar bíboros "kulcsszerepet játszik az európai egyházfejedelmek között, akik még mindig a bíborosi kar felét teszik ki".
Erdő Péternek "mesebeli nyelvi tehetsége" van, és valamennyi társánál kiterjedtebb kapcsolatrendszerrel rendelkezik a bíborosok körében, hálózatát azonban nem "a szálak machiavellista mozgatójaként", hanem "Isten hiteles embereként" működteti - írta a Die Welt. Erdő Péter pályafutását bemutatva hozzátették: a magyar bíboros már eddig is "lélegzetelállító karriert" futott be.

http://www.welt.de/print/die_welt/politik/article114205763/Starker-Ungar-mit-Netzwerk.html
A Die Welt a sorozat egy korábbi, a lap online kiadásában megjelent februári részében is Erdő Pétert mutatta be.
http://www.welt.de/politik/ausland/article113829273/Peter-Erdo-ein-Petrus-am-Horizont-der-Geschichte.html

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).