Városlista
2020. október 28, szerda - Simon

Hírek

2012. Április 30. 07:07, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Paks: lerakták a hulladékkezelő központ alapkövét

Paks: lerakták a hulladékkezelő központ alapkövét

Hét település hulladékgazdálkodási, szemételhelyezési feladatainak ellátását szolgálja a Paks és térsége hulladékgazdálkodási rendszer.

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt mérföldkőhöz érkezett: a minap lerakták az alapkövet - számolt be róla a Tolnai Népújság.

Hosszú évek előkészítő munkája után elkezdődött a Paks térségi hulladékgazdálkodási rendszer hulladékkezelő központjának építési, kivitelezési szakasza. A beruházás megvalósításával Paks mellett hat környékbeli település, Bölcske, Madocsa, Gerjen, Nagydorog, Pusztahencse, Györköny hulladékelhelyezése válik hosszú távon megoldhatóvá.

A beruházás keretében korszerű hulladékudvar, komposztáló telep, új lerakó, valamint a kommunális és szelektív hulladék feldolgozására szolgáló csarnok épül. A beruházás az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt keretében nem csupán új hulladékgazdálkodási rendszer létrehozására, hanem korszerű szemlélet kialakítására is vállalkozott a hét település alkotta társulás, megfelelve az Európai Unió szigorú környezetvédelmi szabályozásának.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 28. 05:00, szerda | Belföld

Módosultak a házi karantén elrendelésére vonatkozó szabályok

Az Országgyűlés hétfői döntése értelmében módosultak a házi karantén elrendelésére vonatkozó szabályok és az ezek megszegése esetén alkalmazható szankciók

2020. Október 28. 05:00, szerda | Belföld

Rendkívül intenzíven terjed a járvány

Rendkívül intenzíven terjed a járvány, megfékezésére csak akkor van esély, ha mindenki felelősen jár el - mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.

2020. Október 27. 18:06, kedd | Belföld

Többen érettségiznek idén szakmai tantárgyakból emelt szinten

A járványügyi szabályok betartásával rendben zajlanak az őszi szakmai érettségi vizsgák.

2020. Október 27. 17:03, kedd | Belföld

A téli időszámítást kell megtartani a Magyar Alvás Szövetség szerint

A Magyar Alvás Szövetség szerint a téli időszámítást kell megtartani, mert az határozza meg évmilliók óta az élővilág működését.