Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Október 01. 15:04, hétfő | Helyi
Forrás: infoCegléd

Oxigént ültettek a ceglédi iskolások

Oxigént ültettek a ceglédi iskolások

Smaragdfákat ültettek a Várkony Iskola udvarára.

A ceglédi Várkonyi István Általános Iskola diákjai a Bblue-hoz fordultak, hogy segítséget kérjenek iskolájuk udvarának fásításában. A kérésnek eleget téve a Bblue és Cegléd Város Önkormányzata szombaton közös faültetésre hívta a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

A rendezvényen jelen volt a Környezetvédelmi Minisztérium és a Budapest Bank ceglédi fiókjának képviselője is, akik egy-egy fát ültettek az iskola udvarára.

Az eseményen Hegedűs Ágota alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket, majd Havasy Viktor, a Bblue kommunikációs és stratégiai vezetője mutatkozott be, végül pedig Steier József beszélt a csodálatos Smaragdfákról. Az eseményen részt vett Földi László polgármester is.


A Kínai Császárfának is nevezett csodanövény egy 30 éves tudományos munkával létrehozott védett fajhibrid, amely az ismert fajok legkedvezőbb tulajdonságait ötvözi, aminek köszönhetően a mérsékelt égövön is alkalmas rendkívüli terméseredmények elérésére, a környezet védelmére, és az intenzív fotoszintézise alkalmassá teszi arra ,hogy a klímaszabályozás egyik progresszív szereplője lehessen.


A SMARAGDFA ® különlegességei közé tartozik, hogy nem csak gyors növekedésű, de virágos és nyolc éves korától már kitűnő minőségű – magas fűtőértékű – faanyagot biztosít, amely kedvező összetételével számtalan területen hatékonyabbá teszi a gazdálkodást.


A csoportos faültetés mellett egész délelőtt családi programokkal, játékos vetélkedőkkel, beszélgetésekkel várták az érdeklődőket.

fotó: Tánczos Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció