Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Március 27. 09:26, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

Öt év múlva újra, együtt, ugyanitt

Öt év múlva újra, együtt, ugyanitt

Véget ért a jubileumi hét

közgazdasági képzés 50. és a Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola fennállásának 45. évfordulójáraA jubileumi hét - 2013. március 18-22.

Véget ért a jubileumi hét. De még mielőtt visszalassulnánk a hétköznapok ritmusára, dübörgő zene hullámai csapnak végig az iskolán. Ezerrel zajlik a „diákdiri” kampány. Hiába, nincs megállás.

  • Vagy mégis…

Kinézve az ablakon - a természet furcsa fintoraként - március végi hó pelyhei kavarognak a szélben és az egyre sűrűsödő köd tejfehér hullámain visszarepülhetünk pár percre a múlt eseményeit átgondolni, összegezni.

Nagyon sok élményt hozott ez az egész hetes kavalkád. Hogy miért?
Mert sokan fontosnak éreztük, hogy megálljunk, visszatekintsünk és tudassuk a világgal: most is itt vagyunk, továbbra is nyomokat szeretnénk hagyni a közgazdasági oktatás egén.
Mert kollégáink megmozdulásaiban remek arányban keveredett a kreatív energia és gyakorlati szervezőképesség. Így az ötletmorzsákból szinte észrevétlenül alakultak ki a programok körvonalai. Jó volt együtt dolgozni és aztán részt venni az eseményeken.

Szeretettel gondolunk vissza iskolánk volt tanára, Dr. Koltói Ádám megnyitón elhangzott tanulságos mondataira. Kíváncsian várjuk, vajon kinek a kézlenyomatával bővül majd az érdekes, izgalmas személyiségeket, tanárokat felvonultató „Kezek” kiállítás. Találgatjuk, milyen új oldaláról ismerhetjük még meg reáliákban jártas, ugyanakkor termékeny tollú kedves kollégánkat, Dr. Salamon Józsefet, aki az első napon informatikatörténeti kiállítással lepett meg minket.

Öt év múlva újra visszavárjuk volt diákjainkat, hogy ismét meséljenek nekünk életükről, sikereikről, és hogy milyen útravalót adott nekik ez az iskola, mint ahogy tették ezt kedden a rendhagyó „ofi” órákon. Szinte elképzelhetetlennek tűnt, hogy képesek leszünk megmozgatni 20-30 öregdiákot az ügy érdekében. Aztán a hostess lányok gyűrűjében sorra lépték át iskolánk kapuját. És meséltek, tanácsokat adtak, élményeket, érzelmeket dobtak diákjaink felé.


Partnerségről, iskolák közötti igazi együttműködésről is sokat mutatott ez a hét, reméljük, mindenkinek. Nem feledjük a hétfő délután és szerdán, az Unghváryval közösen rendezett izgalmas sportrangadókat, melyeken - a teke kivételével - a mi csapataink győzedelmeskedtek. De nemcsak a mozgás jegyében zajlott a „szomszédolás”. Képet kaphattunk a Kereskedelmi Szakközépiskola sokszínű világából a szintén a hét közepén, pergő zenére megrendezett divatbemutatón és a kirakatrendező-versenyen.

A közgazdasági képzés égisze alatt, szintén rendeztünk - egy most már hagyománnyá simuló - viadalt. Csütörtökön, igazán jó hangulatú, mozgalmas vállalkozói versenyen, a „Kacsajátékon” mérhette össze erejét 4-4 hazai és kereskedelmis csapat. Hatalmas küzdelemben a mi gyerekeink vitték el az első 3 helyet, de derekasan küzdöttek a szomszédok is. Bízunk benne, lesz visszavágó!

Úgy gondoltuk e szép jubileum jó alkalom arra is, hogy előre tekintsünk, és világos képet kapjunk az oktatási rendszer bennünket érintő, jelenetős változásairól. Két eseményünk egyértelműen ezt a törekvést szolgálta. Kedden a kereskedelmis kollégákkal közös közgazdász munkaközösségi megbeszélésen Rebek Évától a KIK Ceglédi Tankerületi igazgatójától vártuk a válaszokat, majd pénteken közgazdász konferenciát rendeztünk a Városházán. Ezen iskolánk volt igazgatója Tóth Géza a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal szakmai tanácsadója mellett Bruckner László, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal főosztályvezetője és Sütő Ágnes a Magyar Bankszövetség kommunikációs és innovációs vezetője, a Magyar Reklámszövetség alelnöke (egyben volt tanítványunk) előadását hallgattuk meg.

Sok információval, élménnyel gazdagodva éppen indulni készültünk, mikor prezentációja végén Sütő Ágnes, egy nagyon kedves, megható gesztussal lepte meg gyakorlatioktatás-vezetőnket, Juhászné Ponert Ágnest, egy virágcsokrot átadva neki. Megértette velünk, hogy egy jó, motiválni képes pedagógus milyen hatással lehet a fogékony diákra. Őt a tanárnő ösztönözte egy hajdani szakmai versenyre, amiről - azon túl, hogy különdíjjal jutalmazták - egy nagy elhatározással jött haza: közgazdaságtan és a marketing világban szeretne élni, dolgozni. Kell-e ettől többet, jobbat mondani, ha a munkánk igazi értelmét, szépségét keressük?

A hét lezárásaként, e nap délutánján az egész tanári kar összefogásával, Soósné Molnár Helga kolléganőnk gondozásában és Megyesi Zoltán szerkesztésében - külön erre az alkalomra készített- digitális képeskönyv fellapozásával merültünk el még utoljára az elmúlt 45 év eseményeiben. Szinte alig akartunk felállni, mikor megjelent a „vége” felirat, olyan jól esett ez a képes kalandozás.

Elhatároztuk: öt év múlva újra, együtt, ugyanitt folytatjuk!

Kalotai Attiláné

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció