Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. November 30. 11:14, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Őszi finomságok – a női kabáttrendek közelebbi áttekintése

Őszi finomságok – a női kabáttrendek közelebbi áttekintése

Ahogy kint egyre hidegebb van, az egyik legnagyobb divatdilemma a felsőruházat kiválasztása. Ez a szezon legfontosabb ruhavásárlása.

Míg pulóverekből vagy nadrágokból akár minden nap más és más darabot választhatunk, addig a női kabátok esetében általában néhány darabra korlátozódik az otthoni repertoár. Ezért a kabátnak illeszkednie kell stílusunkhoz, életmódunkhoz, illetve ruhatárunk egyéb elemeihez. Milyen esetekben illik jobban a kabát és melyikhez a dzseki? Mutatjuk!

Praktikusság vagy stílus?

Választanunk kell a praktikus és a stílusos felsőruházat között? Egyáltalán nem, mert sok modell kombinálja ezt a két funkciót. Érdemes azonban átgondolni, mi a prioritásunk a mindennapi öltözködésben. Ha az időjárástól függetlenül szeretjük a hosszú sétákat, és mindig a kényelemre helyezzük a hangsúlyt, stílusunk közelebb áll a sportoshoz, mint az elegánshoz, akkor a dzseki választása lesz a legjobb döntés. Nyakhoz rögzítve, állógallérral és kapucnival, nagy zsebekkel és masszív rögzítéssel, hogy minden helyzetben melegen tartson. Ha viszont a klasszikus vagy valamivel formálisabb stílust részesítjük előnyben, akkor a mindennapi dizájn nem biztos, hogy jó választás. Az elegáns lezser megjelenést kiegészítő kabátok különösen jól passzolnak „cigaretta” nadrágokhoz, bokacsizmákhoz, ingekhez és garbókhoz. Minden ruhásszekrénynek szüksége van egy sportkabátra is, amely tökéletes városon kívüli kirándulásokhoz. Ha azonban a mindennapi stílusról beszélünk, érdemes odafigyelni arra, hogy mi a legfontosabb számunkra az öltözködésben, és ezt bizony ajánlott figyelembe vennünk a felsőruházat kiválasztásánál.

Elegáns kabátok és alkalmi kabátok

Az utóbbi években egyre intenzívebbé vált a felsőruházat sokszínűsége, sokrétűsége, így nem kell azt feltételeznünk, hogy egy kabát mindig elegáns, a dzseki pedig mindig sportos. Sok modell kombinálja ezeket a funkciókat. A rendkívül divatos oversize kabátok könnyed, laza dimenziót adhatnak a stílusnak, a testhezálló kabát béléssel pedig az Old Money stílusú eleganciát idézi. Érdemes szem előtt tartani, hogy milyen stílust szeretnénk elérni. Lezser, könnyen elérhető megjelenésre vágyunk, vagy talán az eleganciára szeretnénk összpontosítani? Ha tisztában vagyunk divatigényeinkkel, akkor a legkielégítőbb vásárlásokat tudjuk megtenni, amihez itt a MODIVO oldalán elérhető márkás őszi kabátok linkje.

Klasszikus vagy oversize – melyik kabátot válasszuk?

Klasszikus kabát az, aminek szabása az alakunkra szabott. Ez nem azt jelenti, hogy szűknek kell lennie – a lényeg az, hogy nem túlméretezett. Az ujjak varrása pontosan a vállunk vonalában van, a hossza legalább a fenékig ér, a kabáton pedig általában nincsenek díszítések. Azt mondják, a klasszikus stílus önmagáért beszél, de a látszattal ellentétben meglehetősen igényes a megjelenésben. Egy klasszikus kabát gyönyörűen néz ki az elegáns vagy alkalmi stílussal kombinálva, és mindig jó választás lesz. Jelenleg a klasszikus kabát és a divatos nadrág, a kapucnis pulóver vagy a divatos bokacsizma kombinációja szokatlannak tekinthető. Ez a stílus viszont fenomenálisan néz ki az alkalmi stílusú kabátokkal, amelyek nüánszokban különböznek a klasszikusoktól. Az alkalmi kabát általában túlméretezett kabát, laza, leggyakrabban leesett vállvonallal és széles hajtókákkal. Ez a kabát jól illeszkedik a legtöbb hétköznapi stílushoz, és több évszak óta divatos. Érdemes odafigyelni ezekre az apró szabáskülönbségekre, mert ezek befolyásolják stílusunk összképét. Egy másik fontos részlet a kapucni is, melynek meglétét alaposan át kell gondolni. Ha minden nap bokacsizmát vagy magas sarkú csizmát viselsz, jobb, ha kerülöd a kapucnis modelleket, mert egy ilyen kombináció nem tűnik túl koherensnek – a kapucni sportos karakterű. Ha lapos vagy platform cipőt választasz, a kapucnis kabát praktikus választás lehet. Ha már tudod, hogy a felsőruházat mely jellemzői a legfontosabbak számodra, vedd figyelembe a színét és a hosszát is. Számos, a piacon elérhető modell közül választhatsz – tekintsd meg a MODIVO webáruház széles kínálatát, válaszd ki a tökéletes kabátot vagy dzsekit magadnak, és persze fedezd fel a gyerek kabát a MODIVO-n elérhető kínálatát is, érdemes!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 20. 09:18, szombat | PR

Itt nézz körül, ha minőségi kanapéra vágysz

Időtálló darabokat találunk a hazai bútor forgalmazónál.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből