Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Április 18. 17:05, péntek | Helyi

Összeült a Helyi Védelmi Bizottság

Összeült a Helyi Védelmi Bizottság

A Ceglédi Járás Helyi Védelmi Bizottsága rendes ülést tartott 2014. április 18-án.

Az ülés napirendi pontjai voltak:

1.) A Ceglédi Járási Helyi Védelmi Bizottság 2014. évi Munka- és Üléstervének megtárgyalása és elfogadása

Előadó: Dr. Terbe-Szabó Csilla HVB elnök
Dr. Tarnai Richárdnak, a Pest Megyei Védelmi Bizottság Elnökének a Helyi Védelmi Bizottságok megalakításával kapcsolatos feladatok végrehajtásáról szóló 1/2012. számú utasítása értelmében a helyi védelmi bizottságoknak minden évben meg kell tárgyalniuk, és el kell fogadniuk a HVB éves munka- és üléstervét. Ennek alapján a HVB egyhangú igen szavazattal elfogadta a Ceglédi Járás Helyi Védelmi Bizottság 2014. évi Munka- és Üléstervét.

2.) Tájékoztató a HVB-t és operatív munkacsoportjait érintő személyi és jogszabályi változásokról.

Előadó: Dr. Terbe-Szabó Csilla HVB elnök
A HVB elnök tájékoztatta a HVB tagjait az elmúlt időszak személyi változásairól:

A.) Népegészségügyi Intézet vezető

2014. április 1-ét követően Dr. Kovács Boglárka került kinevezésre a Járási Népegészségügyi Intézet élére. Továbbiakban a Járási Népegészségügyi Intézetet érintő feladatokban Dr. Kovács Boglárka tisztifőorvos fogja munkájával segíteni a Helyi Védelmi Bizottság működését.
Egyúttal a HVB elnöke megköszönte Dr. Kovács Zsigmond – korábbi tisztifőorvos - a HVB-ben végzett áldozatos munkáját, amellyel segítette a Bizottság működését és kívánt neki hosszú boldog és tartalmas nyugdíjas éveket.
A HVB elnöke tájékoztatta továbbá a munkacsoportok vezetőit, hogy a honvédelmi és a katasztrófavédelmi munkacsoport személyi állományának is tagja a Járási Népegészségügy Tisztifőorvosa.
Kérte, hogy a munkacsoportok vezetői ennek megfelelően módosítsák a személyi változást a működési rendjük mellékletében. Határidő: 2014.05.31.

B.) HVB Titkár

A következő változás, amiről tájékoztatta a HVB-t és a jelen lévőket, hogy a 2011. évi CXIII /honvédelmi/ törvény 27.§ (4) e. pont alapján, a helyi védelmi bizottság szavazati joggal rendelkező tagja, a helyi védelmi bizottság titkára.
A titkári feladatokat továbbra is Szécsényi Sándor hivatalvezető-helyettes látja el, most már a bizottság szavazati joggal rendelkező tagjaként.
A személyi- és a jogszabály hatályánál fogva életbe lépő változások a HVB Szervezeti és Működési Rendjében átvezetésre kerültek.
További módosítás történt a HVB Szervezeti és Működési Rendjében, a minden év első ülésére elkészítendő Feladat és Ülésterv megnevezése, Munka- és Ülésterv-re módosult.

3.) Tájékoztató a HVB-t érintő főbb katasztrófavédelmi feladatokról, különös tekintettel a belvízveszélyre való felkészülés és az erdő-, a száraz fű- és avartüzek megelőzésével kapcsolatosan.

Előadó: Tóth László tűzoltó őrnagy, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Cegléd Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője

4.) Tájékoztató a KÖTIVIZIG Szolnoki Szakaszmérnökség ár- és belvízvédelmi felkészülés helyzetéről. A jogszabályi változások következtében a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságot érintő szervezeti változásokról.

Előadó: Németh Miklós szakaszmérnök, Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Szolnoki Szakaszmérnökség

5.) Aktuális kérdések, bejelentések, tájékoztatók a HVB tagok, a polgármesterek és a meghívottak részéről.

Cegléd, 2014. április 18.

Dr. Terbe-Szabó Csilla
HVB elnök

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására