Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Április 16. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ősszel jön a további rezsicsökkentés

Ősszel jön a további rezsicsökkentés

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője hétvégén azt mondta, szeptemberben hallgatja meg a frakció a kormány elképzeléseit arról, hogy a fűtési szezon beállta előtt, hogyan lehet tovább mérsékelni a rezsit. A gáz és elektromos árak tekintetében további 10 százalékos mérséklésre utalt, egyéb rezsitételeknél (vízközmű, csatorna, kéményseprés, szemétszállítás) ennél nagyobb csökkenést ígért.

A gáz és elektromos árak csökkentése a blue-chipek közül leginkább a Magyar Telekomot és a MOL-t érintheti - mondják az Equilor elemzői. A MOL ugyan már nem rendelkezik lakossági gázszolgáltatással, de gázszállító vállalatán keresztül közvetett módon érheti veszteség. A Magyar Telekom viszont közvetlenül érintett az energiaszolgáltató üzletágán keresztül. Itt korábban is lényegében profit nélkül dolgozott a cég, így az hatósági energiaár vágás nyomán operatív szinten is veszteséges lesz ez a divízió. Úgy gondoljuk, hogy ez a Telekom már nem vállalja be az ügyfélmegtartás érdekében, így az üzletág megszüntetése is napirendre kerülhet. Ez a bevételt ugyan érintené, ám az alacsony marzs miatt a profitabilitás így nem sérülne jelentős mértékben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk