Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. December 06. 11:27, péntek | PR

Ősszel is fontos a reggeli, különösen a gyerekeknek

Ősszel is fontos a reggeli, különösen a gyerekeknek

Miért érdemes reggelizni, és mire van szüksége a gyerek szervezetének a nap indításához? Kezdjétek jól a napot! Egy jó hangulatban elfogyasztott, tápláló reggeli után a gyerekek is boldogabban indulnak el.

Minden gyerek más, ezt biztos sokszor hallottad már, de ez így is van. Vannak gyerekek, akik mosolyogva ébrednek, vannak, akik morcosan, van, aki kipattan az ágyból korán reggel, van, akit alig lehet felébreszteni. Ugyanígy van ez a reggelizéssel is. Vannak, akik éhesek rögtön ébredés után, de vannak olyanok is, akik nem tudnak olyan korán enni. Ez nem csak a gyerekekkel van így, hanem a felnőttekkel is. Neked is jól jönne pár reggeli tipp? Akkor olvass tovább!

A nap indításánál fontos odafigyelni, hogy a te gyereked milyen típus, de minden esetben fontos, hogy egy kiegyensúlyozott reggelivel kezdje a napot. Reggelinek az számít, amit ébredés után fél órával elfogyasztasz, úgyhogy az iskolában elfogyasztott étel már nem reggeli. Ha nem éhesek a gyerekek, akkor is érdemes fokozatosan hozzászoktatni őket a reggeli étkezéshez, egy idő után rááll a szervezetük. Ha nincs sok időd a reggeli elkészítésére, használj villámgyors recepteket, amelyeket főzés nélkül is elkészíthetsz, legyen ez egy szalámis szendvics, vagy egy vajas kalács pár szem zöldséggel. A reggelihez a gyerekeknek is jól esik egy meleg ital, akár egy mézes tea, akár egy finom kakaó. Ha bal lábbal keltek fel, akkor tegyél a kakaóra egy kis tejszínhabot, biztosan mosolyt csalsz a kis morcos arcára.

Készíts a családnak zabkását reggelire! 4 perc alatt elkészül, gyors, egyszerű és tápláló megoldás. Ha egyáltalán nincs időd reggel főzőcskézni, akár előző este is beáztathatod a zabpelyhet tejbe, így éjszaka lesz ideje megszívni magát. Készítheted édesre, vagy sósra, mindkettő kellő energiát fog adni a napindításhoz. Főzheted vízben, vagy ha krémesebbre szeretnéd, akkor tejben. Ha egy kis őrölt fahéjat vagy kakaót teszel bele, akkor a gyerekek finom illatra érkeznek majd meg az asztalhoz. Tegyél bele magokat, vágj rá pár szelet banánt vagy más idénygyümölcsöt, és mindenki boldogan fogja elfogyasztani. Ha sósan készítenéd el, akkor főzz hozzá pár keménytojást és dobj rá búzacsírát, így igazán laktató lesz a reggelitek.

Még egy tápláló reggeli után is megéheznek valamikor a nap folyamán a suliban a gyerekek, és biztos és szüksége lesz az energiapótlásra. Ha fontos számodra az egészséges életmód, szeretnél a kedvében járni, egyúttal egészséges reggelit csomagolni a suliba, a szendvics mellé pakolj egy kis dobozba magvakat, gyümölcsöt, például szőlőszemeket – ezeket akár az osztálytársaival is meg tudja osztani!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 20. 09:18, szombat | PR

Itt nézz körül, ha minőségi kanapéra vágysz

Időtálló darabokat találunk a hazai bútor forgalmazónál.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.