Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2015. Március 24. 12:54, kedd | Helyi

Összeismerkedtek, majd lefogták és kirabolták

Összeismerkedtek, majd lefogták és kirabolták

Rendőrségi hírek

1. N. Tibor 26 éves helyi lakos és társai - V. Gyula 24, K. József 22, B. László 36, H. István 32, valamint S. János 58 éves szentmártonkátai lakosok - a rendelkezésre álló adatok szerint megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy 2015. március 14-én 17 óra körüli időben egy kisteherautóval megjelentek az egyik mikebudai erdőrészlet területén, ahonnan eltulajdonítottak hasábokra vágott akácfarönköt tulajdonítottak el több, mint 56 ezer forint értékben. Ellenük lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Ceglédi Rendőrkapitányságon.

2. Sz. József 39 éves tápiószőlősi lakos ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, aki a rendelkezésre álló adatok szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2015. március 5-én a reggeli órákban az egyik ceglédi telephely műhelyéből eltulajdonított egy akkumulátoros fúrógépet a tartozékaival, valamint egy turbó marót szintén a tartozékaival. A nyomozás során a rendőrök megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított gépeket, így a sértett kára teljes egészében megtérült.

4. Egy 14 éves abonyi fiú ellen testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás, aki a rendelkezésre álló adatok szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2015. március 12-én 9 óra körüli időben Abony egyik iskolájának udvarán - gyermekkorú testvérével együtt - bántalmazott egy diákot. A sértett a bántalmazás következtében – az elsődleges orvosi vélemény alapján - 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban tekintettel a támadott testrészre és a támadás módjára, akár súlyosabb sérülés is bekövetkezhetett volna. A 14 éves verekedőt a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki.

5. Egy 14 éves ceglédi fiú és 18 éves szintén ceglédi társa ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás, akik a rendelkezésre álló adatok szerint megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy 2015. március 8-án 19 óra körüli időben a ceglédi vasútállomás területén megismerkedtek a sértettel, akivel a Mozdony utca mentén lévő piac felé sétáltak. Miközben egyikük a sértettet megölelte, addig társa a táskájából eltulajdonította a mobiltelefonját, illetve a pénztárcáját, melyben a személyes irati voltak.

6. L. Mihály 20 éves csemői lakos ellen indult eljárást, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2015. március 10-én 19 óra körüli időben Csemő, Petőfi Sándor utcában hátulról meglökte a sértettet, aki ennek következtében arccal előre elesett és beleütötte a fejét egy beton pad szélébe. Majd amikor a sértett felállt, akkor a gyanúsított egy alkalommal megütötte az arcán. A sértett a bántalmazás következtében – az elsődleges orvosi vélemény alapján – könnyű sérülést szenvedett. A gyanúsított cselekménye másokban megbotránkozást és riadalmat keltett, ezért a rendőrök a 20 éves férfit elfogták, előállították és garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

7. A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat eljárást garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt T. Tibor 46 éves ceglédi lakos ellen, aki a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2015. március 10-én 5 óra 40 perc körüli időben megjelent a sértett ceglédi háza előtt, ahol kiabált és megfenyegette a férfit és annak családját is. T. Tibor a vita során többször megrúgta a házhoz tartozó vasból készült nagykaput, amely ennek következtében megrongálódott. Ezután a gyanúsított rángatni kezdte a sértett pulóverét. Kirángatta az utcára és ott tovább bántalmazta, melytől a férfi a földre esett és megsérült.

A ceglédi rendőrök a 46 éves férfit a bűncselekmény elkövetését követően rövid időn belül elfogták és a Ceglédi Rendőrkapitányságra előállították, ahol - őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki.

Az illetékes bíróság 2015. március 12-én elrendelte T. Tibor előzetes letartóztatását. A további eljárást ellene a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

T. Tibor elfogásakor a vele szemben jogszerűen és szakszerűen intézkedő rendőrökre támadt. A nyomozóhatóság a férfi cselekménye miatt feljelentést tett az illetékes ügyészségen hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.


8. L. Attila 56 éves helyi lakos ellen jogtalan elsajátítás vétség, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel való visszaélés valamint csalás vétség megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, mivel a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2013. november 9-én 10 óra körüli időben megtalálta egy törteli hölgy által elhagyott válltáskát és a benne lévő – több, mint 70 ezer forint - készpénzt, személyes okiratokat, bankkártyákat eltulajdonította. A gyanúsított az egyik megtalált bankkártyáról készpénzt vett fel.

Ezt követően 2013. december 22-én a talált okmányok felhasználásával Kecskeméten és Szolnokon különböző műszaki cikkeket vásárolt hitelre. A cselekménnyel okozott kár meghaladja a 600 ezer forintot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására