Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Október 21. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Orosz film lett a londoni filmfesztivál fődíjasa

Orosz film lett a londoni filmfesztivál fődíjasa

Andrej Zvjagincev Leviatán című filmje nyerte a vasárnap véget érő, 58. londoni filmfesztivál fődíját. A zsűri elnöke, Jeremy Thomas producer indoklásában kiemelte, hogy a zsűri döntése egyhangú volt, mert a film „nagysága és témái mindannyiunkat ugyanúgy megérintettek”. A nálunk október 23-án kerül mozikba a film.

A nálunk október 23-án mozikba kerülő film Jób bibliai történetének a mai Oroszországba helyezett adaptációja, és egy autószerelőről szól, aki családjával békében él egy kisvárosban egészen addig, míg a helyi polgármester szemet nem vet a telkére.A korrupcióval átszőtt orosz társadalomról sötét képet festő film világpremierje a májusi cannes-i filmfesztiválon volt, ahol elnyerte a legjobb forgatókönyv díját, és Oroszország ezt az alkotást nevezi idén a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára.

A zsűri a legjobb első filmnek A törzs című, brutális ukrán drámát választotta, amely egy süketnéma diákok számára fenntartott bentlakásos iskola megdöbbentően kemény világát mutatja be.

További információk, a díjazottak listája elérhető: vs.hu weblapon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.