Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Május 12. 19:47, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Orkán erejű szél jöhet a héten

Orkán erejű szél jöhet a héten

Marad az esős, borús idő, amit csütörtökön orkán erejű szél is kísérhet, főként a Dunántúlon. Felmelegedésre csak vasárnap számíthatunk, addig maximum csak 20 fokig emelkedik a hőmérséklet – tudatja előrejelzésében a koponyeg.hu meteorológiai portál.

Kedden nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és eleinte csak a Dunántúlon, később többfelé várható eső, záporeső. A hőmérséklet a csapadékos nyugaton csak 11 és 16 fok, máshol még 17 és 22 fok között alakulhat. Az északi szél megélénkül.

Szerdán erősen felhős, majd borult lesz az ég. Eleinte csak délen várható csapadék, majd délutántól délkelet felől kiterjedt esőzés kezdődik. Egyre többfelé megerősödik az északi szél.

Csütörtökön túlnyomóan borult idő lesz, sokfelé jelentős (akár 30-50mm) mennyiségű esővel. Az északi, északkeleti szél viharossá, a Dunántúlon orkán erejűvé erősödik. Főleg a magasabban fekvő tájakon 120 km/h körüli széllökés is előfordul. A hőmérséklet a tartósan esős és szeles tájakon csak 5 és 10 fok között alakul délután, míg keleten 14-20 fokos enyheség is lehet. Az Alpokalján nem zárható ki a havas eső sem.

Pénteken marad a borús idő, sokfelé (inkább a nyugati és az északi részeken) újabb esőkkel, záporokkal. Változatlanul nagy területen viharos lesz az északi szél. 9 és 14 fok közé kúszik a hőmérő higanyszála.

Szombaton felszakadozik a felhőzet és lassan mérséklődik a szél is. Vasárnaptól fokozatos és határozott melegedés kezdődik - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.