Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Június 07. 10:59, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

Orbán: A legrosszabbra is fel kell készülni

Orbán: A legrosszabbra is fel kell készülni

Orbán Viktor péntek reggel arról tájékoztatott, hogy a Duna az osztrák–magyar határszakaszon elérte a valaha mért legmagasabb vízszintet. A védekezési munkálatokat az állam veszi át a településektől.

„A helyzet letisztult, sajnos a határszakaszon, a valaha mért legmagasabb vízállás feletti szintet mértük” – rögzítette péntek reggeli sajtótájékoztatóján Orbán Viktor Győrben. Hozzátette: „a pontos számot este fogjuk megtudni”. A miniszterelnök kijelentette, a legrosszabbra is fel kell készülni, ezért minden korábbinál nagyobb összefogásra van szükség. „Eddig sem emberi tragédia, sem anyagi kár nem történt, a munkálatok fegyelmezetten folynak. Az összes tegnap kiadott utasítást végrehajtották az emberek. Történt egy sajnálatos dolog is, különböző rémhírek terjedtek el a védekezéssel kapcsolatban. Kérem, hogy senki ne üljön fel a rémhírterjesztésnek” – hívta fel a figyelmet a miniszterelnök. Elhangzott, Győr-Moson Sopron megyében nyolc településen folynak védekezési munkálatok, és eddig 25 embert kellett kitelepíteni. Komárom-Esztergom megyében 38 embernek kellett elhagynia otthonát, és két elzárt település van. A kormányfő jó hírnek nevezte, hogy Ausztriában és Németországban már nem esik az eső, tehát a Duna felső szakaszain már nem duzzad tovább a folyó. Megjegyezte: jelenleg a magyar szakaszokon 305 kilométeren folyik elsőfokú, 199-en másod- és 63 kilométeren harmadfokú védekezés.
Orbán: Átvesszük az irányítást

Orbán Viktor azt is bejelentette, hogy péntektől az állam átveszi a településektől a védekezés irányítását, és mostantól a katasztrófavédelem tisztjei irányítják a feladatokat. Egy helyen Győrújfalunál a részű megcsúszott csütörtökön, de sikerült rendezni a helyzetet, megerősítették a gátat. Megjegyezte, elképzelhető, hogy a komáromi kórházból ki kell menekíteni a betegeket, Pest megyében viszont csak Kisorosziban kellett kitelepítést végezni. Végül elmondta, a büntetés-végrehajtási intézetekből is kivezényeltek embereket a gátakra.

Címkék: árvíz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő