Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Április 10. 16:58, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

Oltottak, mentettek, építettek

Oltottak, mentettek, építettek

Ifjú katasztrófavédők versenyeztek

Huszadik alkalommal került megrendezésre a térség közép- és általános iskolásainak katasztrófavédelmi ifjúsági versenye. A vetélkedőre 19 csapat jelentkezett, 7 általános- 10 középiskolai kategóriában. A versenynek 20 éves hagyománya van a kirendeltség területén, melyet az évek óta visszatérő csapatok száma is mutat.

A vetélkedőt Földi László Cegléd Város Polgármestere nyitotta meg, és köszöntötte a résztvevőket, a felkészítő tanárokat és a rendezvény szervezőit.

A 19 állomásból álló vetélkedőn a gyerekek gyakorlati feladatok és elméleti tesztek megoldásával adhattak számot tudásukról. A környezetvédelemmel-, közlekedésbiztonsággal összefüggő kérdések, tűzvédelmi szabálytalanságok felismerése, puttonyfecskendő használata, sérült keresése és kimentése, elsősegélynyújtás, veszélyes anyagok azonosítása, homokzsák töltése és nyúlgát építése, érdekes és változatos versenyt eredményeztek. A hivatásos tűzoltó kollégák, a ceglédi Mentőállomás, illetve a Rendőrkapitányság munkatársai, mint állomásparancsnokok segítettek a verseny lebonyolításában, ezúton is köszönet érte!

Az I. a II. és a III. helyezést elért csapatok értékes ajándékokkal térhettek haza, melyeket Cegléd, Nagykőrös, Újszilvás és Tápiószőlős Önkormányzata ajánlotta fel. Támogatták még a versenyt a Ferzol Kft, Tápiómente Tűzvédelméért Alapítvány, a Cegléd és Környéke Tűzvédelméért Alapítvány, Tápió - Pék Sütőipari és Kereskedelmi Kft; és a 3ÁSZ Kft. A díjakat Holod Sándor nyá. pv. alezredes a Pest Megyei Polgári Védelmi Szövetség szervezési alelnöke adta át.

  • Általános Iskolás kategória:

I. helyezett: Nagykőrös Kossuth Lajos Általános Iskola
II. helyezett: Úri NOKI ÁMK Szent Imre Általános Iskola
III. helyezett: II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

  • Középiskolás kategória:

I. helyezett: Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola
II. helyezett: Bem József Műszaki Szakközép és Szakiskola
III. helyezett: Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola

A felmenő rendszerű Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny megyei fordulójára 2013. április 19-én kerül sor Isaszegen. A megyei fordulóra az első helyezett jut tovább mind a két kategóriában.

fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció