Városlista
2020. július 15, szerda - Henrik

Hírek

2012. Március 03. 07:07, szombat | Külföld
Forrás: OrientPress

Olajár: kacsa volt a hír

Olajár: kacsa volt a hír

Szaúd-arábiai tudósítások szerint gázvezeték robbanás következett be Awamiyah város környékén.

A hírre a WTI és a Brent árfolyama is közel 5 százalékot emelkedet. Az árfolyam később minimális mértékben visszakorrigált, miután a CNBC-nek nyilatkozó bennfentes megerősítette, hogy kacsa volt a hír.

A kedvezőbb időjárási viszonyok miatt azonban hamarosan csökkenhet a kereslet, aminek hatására újból 120 dollár alatti szinteken találhatja magát a Brent árfolyama – írták az Equilor elemzői. Eközben a Quaestor elemzői azt írják a Bloomberg által végzett felmérésre hivatkozva, hogy az olaj árfolyama a zsugorodó amerikai készletek, valamint a növekvő benzintartalékok hatására tovább emelkedhet a jövő héten. A hírügynökség által megkérdezettek 56 százaléka várja az árfolyam emelkedését, 32 százalék gondolja úgy, hogy csökkenhet a jegyzés, míg a többi elemző nem vár lényegesebb elmozdulást. Az áprilisi szállítású olaj árfolyama a hajnali óráktól kezdve folyamatosan csökken, jelenleg 108,2 dollár hordónként. A Brent olaj áprilisi szállítású fajtája jelenleg a 125 dolláros szint körül mozog.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 15. 14:03, szerda | Külföld

Epstein egykori barátnője tagadja, hogy kiskorú lányokat toborzott szexuális visszaélésekre

Ghislaine Maxwell, a kiskorúakkal szemben elkövetett szexuális visszaélésekkel vádolt és öngyilkosságot elkövetett Jeffrey Epstein egykori barátnője és segítőtársa kedden ártatlannak mondta magát a bíróságon.

2020. Július 15. 12:09, szerda | Külföld

Merkel: Németország hajlandó kompromisszumokra a rendkívüli uniós csúcson

Németország hajlandó a kölcsönös engedményeken alapuló megegyezésre az Európai Unió pénteken kezdődő rendkívüli csúcstalálkozóján,

2020. Július 15. 09:35, szerda | Külföld

Már több mint 7,3 millióan gyógyultak meg a világban

A világon 13 290 153 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 577 980, a gyógyultaké pedig 7 374 484 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerdai adatai szerint.

2020. Július 15. 06:14, szerda | Külföld

Az olajkereslet jelentős csökkenésére számít az idén az OPEC

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) legfrissebb piaci jelentésében a globális olajkereslet 9 százalékos csökkenését jelzi idénre, amit az így előírt alacsony szintről jövőre 8 százalékos növekedés követ majd.