Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Július 09. 08:02, szombat | Helyi
Forrás: InfoCegléd

Oázis a város közepén

Oázis a város közepén

Elkezdődött az igazi „indián nyár”. Aki csak teheti, igyekszik kimozdulni a szabadba. Nincs ez másképp hétvégén sem.

Ilyenkor a szabadtéri szórakozóhelyeknek van szezonja. Cegléd egyik legnépszerűbb szórakozóhelye a Jazz Cafe újult erővel és megújult kerthelyiséggel vágott bele a nyári szezonba. A mostanra elkészült kerthelység kellemes környezettel várja a szórakozni vágyókat. A felújításokról a hely vezetőjével, Borsos Róberttel beszélgettem.

Szerk.: A kerthelyiség eddig is megvolt már. Pontosan milyen átalakítások történetek?
Borsos R.: Igen, a kerthelyiség eddig is megvolt már, de inkább csak udvarként üzemelt. A mostani átalakítások után már szabadtéri szórakozóhelyként is működik. A kerthelyiségbe kikerült 15 kerti asztal székekkel és napernyőkkel. Az egész külső burkolatot egy speciális kőfesték burkolattal láttuk el. A külső színpadot is teljesen felújítottuk. A 8x6 méteres fedett színpad korszerű fénytechnikával lett felszerelve. A gyorsabb kiszolgálás érdekében kihelyeztünk a kertbe még két drinkbárt, ami közvetlen kiszolgálást biztosít a hely vendégei számára. Újdonság még, a külön ide készítettet kenyérlángos készítő búbos kemencénk, ami ínycsiklandó finomságokkal csillapítja a megéhezett vendégeket. A kerthelyiség kiegészült még egy külső VIP terasszal, ami 10-15 asztallal közel 40 ember szórakozásához ad helyet. A terasz egyébként egy elég modern szélérzékelős ernyővel van ellátva, amely nagyobb szél esetén automatikusan fedetté teszi a helyet.

Szerk.: Mennyi időt vett igénybe ez a felújítási folyamat?
Borsos R.: Az egész folyamat két hónapot vett igénybe. Mivel elég összetett és főleg egymásra épülő feladatokról volt szó, így nem lehetett olyan gyorsan haladni, de azt gondolom, hogy a szezon kezdetére így is sikerült végeznünk.

Szerk.: Az új kerthelységben milyen szabadtéri rendezvényekkel várjátok a kikapcsolódni vágyókat?
Borsos R.: Az első nagyobb rendezvényünk a ma megrendezésre kerülő 1. Ceglédi Grill Fesztivál lesz, ahol egy egész napos igazi nyári hangulatú bulival várjuk a vendégeket. A délelőtti grillsütő versenyt követően 15.00 órától népszerű ceglédi zenekarok lépnek majd színpadra, köztük a Zanzibár, a Play és a Gríz zenekar is. Július 14-én Fábián Julis és Sárik Péter Duo jazz koncertje szórakoztatja majd a közönséget. A jövőben fiatal ceglédi zenekarok fellépését és jazz koncerteket tervezünk.



Szerk.: Mekkora forgalomra számítotok a nyári „uborkaszezonban”, ill. milyen akciókkal csalogatjátok a vendégeket?
Borsos R.: A fesztiválok és nyaralások idején valóban nehezebb a dolgunk, de bízunk benne, hogy sikerül olyan programokat összeállítani, hogy nem menjenek az emberek máshová szórakozni. Hiszünk abban, hogy a befektetett munkánk megtérül, és sok szórakozni vágyót tudunk visszacsábítani. A vendégeket pedig természetesen továbbra is rengeteg italakcióval és tombola ajándékokkal várjuk majd.

Címkék: jazz cafe

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció