Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. December 13. 17:42, péntek | Helyi
Forrás: pest megyei hírhatár

Nyomkövető kutya derítette fel a rablókat

Nyomkövető kutya derítette fel a rablókat

Két ismeretlen férfi tört be egy albertirsai ház udvarára, ahol késsel fenyegették meg a tulajdonost.

A rendőrségre 2013. december 13-án a hajnali órákban érkezett bejelentés egy albertirsai lakostól, miszerint két ismeretlen férfi bement a házába, akik késsel fenyegetőzve az értékeit követelték. A házból műszaki cikkeket, az udvarról pedig kerékpárokat vittek el a gyanúsítottak.

A Cegléldi Rendőrkapitányság munkatársai rövid időn belül a helyszínre érkeztek és meghallgatták a sértettet. Az általa adott személyleírásnak köszönhetően a rendőrök azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyek egyikét.
A helyszínre mentek a város területén szolgálatot ellátó Készenléti Rendőrség nyomkövető kutyás járőrei is. A kutya egy albertirsai házhoz vezette a nyomozókat, akik a házban tartózkodó R. Sándor 29 éves albertirsai és R. Richard 20 éves mezőtúri lakosokat intézkedés alá vonták.

A rendőrök a ház udvarán megtalálták a sértettől eltulajdonított tárgyakat. A két férfit a Ceglédi Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. R. Sándor és R. Richárd a bűncselekmény elkövetését elismerte.

Ellenük a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A nyomozóhatóság kezdeményezi a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció