Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. November 09. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Nyolc év fegyházat kapott egy férfi, aki rágyújtotta a házat hét emberre

Nyolc év fegyházat kapott egy férfi, aki rágyújtotta a házat hét emberre

Jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla szerdán egy férfit, aki rágyújtotta a házat volt barátnőjére és további hat emberre tavaly májusban a Komárom-Esztergom megyei Bokodban.

Ferenczy Tamás, az ítélőtábla szóvivője az MTI-nek elmondta, a táblabíróság a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt kiszabott jogerős döntéssel helybenhagyta az első fokon eljáró Tatabányai Törvényszék korábbi határozatát. A férfi a legkorábban 2021 szeptemberében bocsátható feltételes szabadságra.

A vádirati tényállás szerint a 47 éves férfinak viharos szerelmi kapcsolata volt a sértettel, féltékeny volt és italozott. Miután kapcsolatuk megromlott, tavaly május 5-én rendőri intézkedés mellett elvitte ingóságait a házból.

Aznap este a házban a nőn kívül négy gyermeke és további két felnőtt tartózkodott. Éjfél után a férfi ittasan visszament oda, a teraszon lévő bútorokat motorbenzinnel lelocsolta és felgyújtotta, majd az ajtót berúgva behatolt az épületbe, ahol szintén benzint locsolt szét, majd meggyújtotta. Ezután lökdöste, sértegette és a hajuknál rángatta a felnőtt sértetteket. A tüzet két gyermek kezdte el oltani. A vádlott megpróbálta megakadályozni, hogy a sértettek értesítsék a tűzoltókat.

A férfi végül kifutott a házból, közben egy benzines palackot dobott be a nappaliba. A házban lévők el tudták hagyni az égő ingatlant, az időközben visszatérő férfi azonban azt hitte, meghaltak. Az épületnél a vádlott továbbra is agresszívan viselkedett, végül a rendőrök előállították.

A másodfokú határozat indoklása szerint a vádlott szándéka "legalább eshetőlegesen" a sértettek megölésére irányult, erre utal, hogy a tűzgyújtáskor a benzin mellett égésgyorsító anyagot is használt, meg akarta akadályozni, hogy az egyik sértett telefonon értesítse a tűzoltókat, és gátolta a tűz oltását. Az ítélőtábla szerint alaptalan volt az elsőfokú büntetés enyhítésére irányuló fellebbezési kérelem, mivel a vádlott cselekménye többszörösen minősített esete volt az emberölés kísérletének.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.