Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Április 21. 07:14, kedd | Belföld
Forrás: mti

Nyolc előterjesztésről tárgyalnak az országgyűlési képviselők

Nyolc előterjesztésről tárgyalnak az országgyűlési képviselők

Az Országgyűlés kedden nyolc előterjesztés általános vitáját bonyolítja le.

A hétfőn kezdődött ülés második napja reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

Az első napirendi pontokban nemzetközi szerződésmódosításokról tartanak várhatóan rövid vitákat, majd terítékre kerülnek az ellenzék klímavészhelyzettel összefüggő javaslatai.

Az atomenergiát és a piacfelügyeletet érintő kormányzati előterjesztések mellett szó lesz még arról a javaslatról is, amelyben a nemzeti erőforrások minisztere a kulturális intézményekben foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonyának átalakítását kezdeményezi.

Az ülés április 27-én, hétfőn folytatódik, amikor az azonnali kérdések és kérdések mellett megtárgyalják azt a kormánypárti politikai nyilatkozatot is, amely a rendszerváltás utáni első országgyűlési választás eredményeként felálló parlament 1990-es alakuló ülésének kíván emléket állítani.

A képviselők május 2-án, szombaton fogadhatják el a képviselőként Orbán Viktor miniszterelnök által is jegyzett nyilatkozatot, az Országgyűlés ünnepi ülésnapján Áder János köztársasági elnök is beszédet mond.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.