Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2010. December 09. 08:18, csütörtök | Helyi
Forrás: Club TV

Nyílt nap a Közgázban

Nyílt nap a Közgázban

Idén is elkezdődött a 2011. évi beiskolázás a Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolában, mint ahogy a város többi középiskolájában is. Ebben az időszakban az egyik kiemelkedő esemény a nyílt nap.

„A nyílt napot elsősorban a 8. osztályos tanulóknak rendezzük, de természetesen örülünk, ha szülők és a tanárok is jönnek, érdeklődnek iskolánk kínálata iránt. A nagy létszám miatt több teremben kellett lehetőséget adni arra, hogy közel egy órán keresztül bemutassuk intézményünk életét. Az elmúlt évekhez képest nagy változások nem történtek, idén is két nyelvi előkészítő, valamint egy informatikai osztály indul. A különbség a kétféle képzés között az, hogy a nyelvi előkészítő osztály 5 évig tanul az érettségiig, míg az informatikai osztály 4 év után leérettségizik. Azt is elmondtuk a szülőknek, hogy az érettségi utánra is kínálunk képzéseket. Akkreditációs együttműködésünk van a Budapesti Gazdasági Főiskolával és a Szolnoki Gazdasági Főiskolával. Ez azt jelenti, hogy lehetősége van a tovább tanulni vágyó gyerekeknek arra, hogy a főiskola tanáraival részt vegyenek különböző programokban.

A tájékoztató második részében a tanulók 9 és 12 óra között megtekinthették a tanórákat, amelyek az iskola órarendjében, ebben az időszakban szerepeltek. Ezeket mindenki a saját igénye szerint választhatta meg. Nagyon örülünk annak, hogy a tanulók éltek a lehetőséggel és az iskolánk életébe bepillantottak. Ezt azért tartjuk fontosnak, mert a leírt, elhangzott tájékoztató mellett a fiatalok ténylegesen belekóstoltak az iskola munkájába, így megértették a gyerekek azt, ami itt a hétköznapokban zajlik. Természetesen a nyílt nap mindannyiónk számára sok-sok meglepetést is tartogat. Gyakran találkozunk a folyosókon régi tanítványokkal, akik saját gyermeküket hozzák az iskolába. Ez számunkra nagy öröm, hiszen azt látjuk, hogy azok a szülők, akik itt, ebben az iskolában végeztek, szívesen hozzák ide a gyermekeiket is, mert nem csalódtak az iskola képzésében, nem csalódtak a pedagógiai munkában és az iskola egészében.

A nyílt nap után mindenki tisztában van azzal, hogy óriási felelősség nehezedik a szülők, a családok vállára. Mi megpróbálunk mindenkinek segíteni abban, hogy megfelelően döntsön. Azt kívánjuk valamennyi 8. osztályos tanulónak, szülőknek, családoknak, jól fontolják meg döntésüket. Arra törekszünk, hogy aki az iskola iránt érdeklődik, minden információt megkapjon. Keressenek minket telefonon, a honlapunkon (www.ckik.hu) vagy személyesen az iskolában, mert bárki számára szívesen adunk tájékoztatást, felvilágosítást.” – Tóth Géza az iskola igazgatója.

A Club Tv műsorában 2010. december 9-én 12-én és 13-án látható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció