Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Október 11. 07:00, vasárnap | Bulvár
Forrás: mti - illusztráció:

November végén kerül a magyar mozikba Gothár Péter új filmje

November végén kerül a magyar mozikba Gothár Péter új filmje

November 26-tól a magyar mozik is vetítik Gothár Péter Hét kis véletlen című új filmjét, amelynek szombaton a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon lesz a világpremierje;

az A kategóriás filmmustrát idén október 9. és 18. között tartják.

A Nemzeti Filmintézet (NFI) támogatásával készített Hét kis véletlen című filmet a Szabad szellem elnevezésű versenyprogramban vetítik majd - közölte a produkció pénteken az MTI-vel.

A Rezes Judit, Mészáros Blanka, Mészáros Máté és Börcsök Olivér főszereplésével készült dráma egy pesti család életét követi többnyire a mai Magyarországon, néha visszatérve a múlt emlékeihez. A Hét kis véletlent november 26-tól kerül a magyar mozikba a Filmpartners forgalmazásában.

Mint írják, 2018 nyarán forgatta legújabb filmjét Gothár Péter Kossuth-díjas rendező, akinek a nevéhez olyan ikonikus alkotások fűződnek, mint az Ajándék ez a nap, Megáll az idő, A részleg, a Haggyállógva Vászka vagy a Paszport.

A Hét kis véletlen pesti emberek napi életét követi néha visszatérve a közelmúlt és a régmúlt emlékeihez. A film olyan emberekről szól, akikben él a szeretés vágya, megvan az új élet reménye, akik iróniával szemlélik a világot és nem konvencionális módon reagálnak az élet dolgaira. A filmben nagy szerep jut Bartók műveinek - áll a közleményben.

A történet fókuszában a társkeresés szükségszerűsége és hiábavalósága áll, ahol a valódi identitás megtalálása program, szabad megélése küzdelem - írják.

A fim további szerepeiben olyan neves színészek tűnnek fel, mint Bagossy László, Bajomi Nagy György, Básti Juli, Bezerédi Zoltán, Börcsök Enikő és Znamenák István.

A Hét kis véletlen forgatókönyvét Bognár Péter, Gothár Péter és Németh Gábor jegyzik. A film operatőre Táborosi András, vágója Szórád Máté, jelmeztervezője Tihanyi Ildikó, díszlettervezője Torma Mária. A zeneszerző Selmeczi György, a producerek Kovács Gábor és Pataki Ági.

A Hét kis véletlen mellett Bergendy Péter Post Mortem című alkotásának és Felméri Cecília Spirál című játékfilmjének is az októberi Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon lesz a világpremierje.

Címkék: film, gothár péter, mozi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára