Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. December 05. 18:00, hétfő | Helyi

November 26-án ünnepélyesen megnyit a vásár

November 26-án ünnepélyesen megnyit a vásár

Idén is lesz forralt bor, kürtöskalács, forró puncs, lepény, helyi alkotók termékei és kézműves ajándékok.

Vasárnaponként a főtéren az általános iskolák közreműködésével a város óriás adventi koszorújánál gyertyagyújtásra várjuk a város lakóit.

🎶 Adventi koncertet adnak a Ceglédi Fúvószenekar, a csíkszeredai Nagy István Líceum Leánykara, az Erkel Ferenc Zeneiskola tanárai és diákjai és a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium Leánykara.

November 26-án ünnepélyes keretek között gyúlnak fel a tér fényei.

Idén a város karácsonyfája 33 évet várt és 12 méter magasra nőtt a Gereblye utcában a Jenei családnál, mielőtt főszereplő lett. Ünnepi díszeiről idén is G.Bíróné Szűcs Anita gondoskodik, a csúcsában magasló angyal pedig őrzi pompáját. A Jégördögök Sportegyesület budapesti és szegedi ifjú sportolóinak káprázatos jégrevüjével köszöntjük a rendezvényt.

Műsortervezéskor figyeltünk arra, hogy a műfaji sokszínűséget megjelenítve, lesz jazz, népzene, popzene, musical, sanzonok és akusztikus zene is. A híres fellépők mellett közszeretetnek örvendő, helyi csoportokkal, szereplőkkel is találkozhatnak, akik egyformán elvarázsolnak majd bennünket hétvégéről, hétvégére.

Az idei ünnepváráson is kiemelt figyelmet kap a jó szándékú segítségnyújtás: [cipősdoboz akciót] hirdetünk melyeket karácsony előtt a rászoruló fiatalokhoz juttatunk el, valamint karácsonyfa díszítő versenyünk fáit is szociális intézményeknek és hátrányos helyzetű családoknak ajánljuk fel.

Természetesen a gyerekekről sem feledkezünk meg. A Mikulás futáson, a szabadtéri fajátékokon és a fedett helyszínen zajló (volt Raiffesien bank) ajándékkészítő kézműves foglalkozásokon túl, az advent legnagyobb meglepetése is nekik szól.

➡ December 5-én (hétfőn) 17.30 órakor a Református Nagytemplom tornyából ereszkedő Mikulást, a cserkész manókon és krampuszokon kívül a színpadon a Csörömpölők zenekar köszönti.

A közösségeket ismét hívjuk és várjuk a [karácsonyfa díszítő], [beigli és zserbó sütő], illetve [forralt bor készítő] versenyre, melyek díjazása a negyedik hétvégén ünnepélyes keretek között történik.

Ha tehetik, esténként, hétvégenként, álljanak meg kicsit a rohanásban, találkozzanak és beszélgessenek egymással a Ceglédi Adventen! Mi várjuk Önöket!

[PROGRAM]

Címkék: Ceglédi Advent

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció