Városlista
2021. január 27, szerda - Angelika

Hírek

2016. Március 03. 13:12, csütörtök | Belföld
Forrás: TriVial Communications Sajtóközlemény

Növekvő vendégszám

Növekvő vendégszám

Idén 39. alkalommal nyitotta meg kapuit az Utazás 2016 Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás, ahol Magyarország és öt kontinens látnivalói sorakoznak fel a nagyközönség és a szakma képviselői előtt.

Idegenforgalmi szempontból kiemelkedő sikerrel zárult a 2015-ös év. Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) legutóbbi jelentése szerint Európán belül Magyarországon nőtt legdinamikusabban, közel 20 százalékkal a külföldről érkező turisták száma. Ezt erősítik meg az EUROSTAT vendégéjszakákra vonatkozó előzetes adatai, melyek alapján, Magyarországon az elmúlt évben ez a szám összesen 26,9 millió volt. A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 3,5 százalékkal, a külföldiek által eltöltötteké pedig 3,3 százalékkal emelkedett az előző évhez képest.

Vidéki szállodáinkban összességében 5,5%-kal bővült a belföldi vendégek forgalma, ami felülmúlta várakozásainkat. A legkimagaslóbb növekedést Sopronban és Mórahalmon tapasztaltuk, itt 7 és 8% körüli volt a bővülés, de bükfürdői, tarcali és mezőkövesdi hoteljeink is nagyon szép növekedést produkáltak - mondta el Kerek Péter, az Accent Hotels marketing vezetője a kiállításon tartott évértékelőn.

A szakember elmondta, a 2016-os év is bíztató, az év első két hónapja és a március is remekül alakul - a téli hónapok növekedést mutatnak a tavalyi évhez képest, aminek nagyon örülünk, hiszen nem ez az év legerősebb időszaka. Márciusra idén két hosszúhétvége esik: március 15. és húsvét, ezért kiemelkedő forgalommal számolunk.
Több okot érzünk és feltételezünk a belföldi vendégszám növekedésének hátterében. Emelkedett a belföldi keresletre jellemző költési hajlandóság, mindamellett úgy gondoljuk, hogy az enyhe időjárás is kivételesen a belföldi wellness szállodák kezére játszott. Sok vendégünk csak rövidebb időre vagy egyáltalán nem merte lefoglalni szokásos éves síelését a szokatlanul enyhe tél okozta rossz hóbiztonság miatt az alacsonyabb sírégiókban. A hóbiztos helyeken pedig magasabbak az árak, nagyobb a telítettség, emiatt sokan döntöttek úgy, hogy itthon maradnak, vagy egy rövidebb sívakációt belföldi wellness pihenéssel egészítenek ki.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 27. 12:20, szerda | Belföld

Gázszámlának álcázott leveleket küldenek csalók

Csalók az MVM Next (korábbi nevén NKM Energia Zrt.) nevében, a gáz- vagy villanyszámlára hivatkozva, félrevezető e-maileket küldenek, és így próbálnak személyes adatokhoz jutni az internethasználóktól

2021. Január 27. 11:01, szerda | Belföld

Kibertámadás ért több kormányzati portált

Összehangolt kibertámadás-sorozat ért több magyar kormányzati portált az elmúlt napokban, fennakadást okozva egyes honlapok működésében - közölte a kormany.hu kedden.

2021. Január 27. 09:58, szerda | Belföld

Nevelt fia udvarán volt elásva az eltűnt bárnai férfi holtteste

Nevelt fia udvarán elásva kedden megtalálták egy novemberben eltűnt 75 éves bárnai férfi holttestét - tette közzé a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szerda reggel a police.hu oldalon.

2021. Január 27. 09:20, szerda | Belföld

Meghalt 85 beteg, 1004-gyel nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 85, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1004 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.