Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Február 14. 10:07, hétfő | Helyi
Forrás: Infó Cegléd

Női kosárlabda NB I: a BEAC ötpontos vereséget szenvedett Cegléden

Női kosárlabda NB I: a BEAC ötpontos vereséget szenvedett Cegléden

Az első negyed a házigazdáké, a második a vendégeké volt, a nagyszünet után azonban végképp kiegyenlítetté vált a játék, amelyben a Cegléd kerekedett felül.

Új játékosokat igazoltunk.

Az NB I/A csoportos felnőtt női csapatunkhoz új játékosok érkeztek. Leigazoltuk Varda Danielát, aki rutinos center. A 195 cm magas szerb származású játékos korábban Szegeden, Szekszárdon játszott, de erősítette a BSE és a Nanette FTC csapatát is. Mivel folyamatosan edzésben volt szombaton már pályára is lépett.

Nagy örömünkre egy régi-új játékost is igazolhattunk csapatunkhoz, Zsóka után Ruttner Réka is visszatért Ceglédre. Fél éves kihagyás után újra edzeni kezdett a CEKK csapatában és reméljük a Play off mérkőzéseken már aktívan szerepelni fog.

Első hazai győzelmünk

Az idei szezonban másodszor sikerült legyőznünk közvetlen riválisunkat, a BEAC-Újbuda csapatát. Az első percekben még nem látszott, hogy nagyon kemény, egál mérkőzés lesz.

Az első negyed után úgy látszott sima ceglédi győzelem várható. A 2. negyedben azonban valami elakadt a CEKK gépezetében és félidőre nemhogy nőtt volna a különbség a ceglédi csapat javára, de ellenfelünk mehetett 3 pontos előnnyel az öltözőbe.

A második félidőben nagyon keményen kellett küzdenünk, az erre a mérkőzésre jól felkészült BEAC ellen.

Fontos lepattanókat és pontokat szerzett új centerünk Varda Daniela, de a mérkőzés egészét nézve legjobban Pap Regina, Orbán Katinka és Baksa Bettina teljesített.

Hozzá kell tenni, hogy ellenfelünk csapatvezetője a mérkőzés ideje alatt folyamatosan nyomást gyakorolt a játékvezetőkre, ami sok CEKK elleni ítélettel járt. Szerencsére a meccs végén korrekt, objektív döntéseket hoztak.

Az egész mérkőzést nézve csapatunk megérdemelten győzött és nagy esélye van, hogy javítani tud múlt szezonbeli eredménytelenségén, azaz játékban maradunk a Play Off (9-12. helyért) mérkőzéseken.

NŐI KOSÁRLABDA NB I/A, ALAPSZAKASZ, 23. FORDULÓ

CEGLÉDI EKK: BEAC ÚJBUDA 75:70

(18:11, 9:19, 23:17, 25:23)

Cegléd, 150 néző. V: Jakab, Tőzsér

CEKK: Orbán 14/3, Baksa 12, Dobrowolska 3, Ruttner 1, Pap R. 18. Cs: Szabó B. 10, Varda 8, Kavaliauskaite 7, Danóczi 2, Józan, Kobolák.

Edző: Salamon Endre

Segédedző: Simon Zoltán

Salamon Endre: A ceglédi csapat már hosszú ideje várt egy hazai győzelemre. A lányok a látottak alapján megérdemelték a sikert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció