Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Szeptember 30. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: Police

Női kerékpárokra szakosodott a ceglédi tolvaj

Női kerékpárokra szakosodott a ceglédi tolvaj

Szisztematikusan lopta a bicikliket a lakásához közeli vasútállomás kerékpártárolójából a megalapozott gyanú szerint a ceglédi F. József.

Sorra tűntek el az egyszerű vázszerkezetű, bevásárlókosárral felszerelt női bringák a ceglédi vasútállomásról. A tolvaj csak akkor tért el a hölgyek bringáitól, amikor kifejezetten könnyű prédának ígérkezett egy-egy letámasztott férfibicikli.

Sok helyi lakos vonattal jár dolgozni, kerékpárját az állomásnál a tárolóba teszi – mondja Juhász András főtörzszászlós, a Ceglédi Rendőrkapitányság bűnüldözési alosztályának nyomozója –, a bicikli számukra alapvető közlekedési eszköz. A tolvaj elsősorban azokat a bringákat vitte el, amelyeket könnyű volt feltűnés nélkül eltolni. Augusztus 27-én este egy lakattal lezárt, zöld-fekete terepmintázatú férfi mountain bike tűnt el, augusztus 30-án fényes nappal egy lelakatolt, kosárral felszerelt női Hausernek találta hűlt helyét a gazdája. A nyomozás során megnéztük az állomás biztonsági kameráinak felvételeit.

A felvételeken látszott, amint egy kigyúrt, fekete hajú, magas fiatalember rövidnadrágban a kiszemelt kétkerekűhöz osont, a zsebéből elővett egy eszközt, majd rutinos mozdulattal megszabadította a lakattól a biciklit. A zsaruk a felvételek alapján azonosították a helybéli F. Józsefet, majd akciót szerveztek elfogására. A szülői ház, ahol lakik, kőhajításnyira van a gyaloghídon át könnyűszerrel megközelíthető vasútállomástól. Ott járhatott akkor is, amikor a zsaruk szeptember 15-én reggel otthon keresték.

Hajnalban megkávézott, és elment – vonta meg a vállát 16 éves élettársa, amikor a rendőrök párja hollétéről kérdezték. Végszóra lépett be az ajtón F. József, a zsaruk 8 óra 45 perckor elfogták. A házkutatás során a franciaágy mellett megtalálták a lakatlevágáshoz használt szögkihúzó fogót.
Lefoglaltunk egy fekete pólót is, amelyet F. József az egyik lopásnál viselt – veszi át a szót Pálfi László főhadnagy, nyomozó. – A férfit előállítottuk a kapitányságra, kihallgatásán részben beismerő vallomást tett, és megnevezett egy férfit, akinek eladta az egyik kerékpárt.

A nyomozók délután házkutatást tartottak a vevő, egy 40 éves ceglédi férfi portáján. A keresett biciklit nem találták meg, egy másik elcsaklizott kétkerekűt azonban megtaláltak az udvaron.

A tárgykörözésben az alvázszámával szereplő Olimpia gyártmányú női kerékpárt április 29-én délelőtt vitték el a vasútállomás tárolójából – folytatja Pálfi főhadnagy. – A tanúként kihallgatott férfi azt állította, nem tudta, hogy lopott, a feleségének vette F. Józseftől. A gyanúsított ezt a bűncselekményt is beismerte, a kamerafelvételek alapján egy negyedik lopással is meggyanúsítottuk, amelyet augusztus 23-án 22 óra 56 perckor követett el a MÁV-állomáson. F. József ellen üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A bíróság szeptember 17-én elrendelte előzetes letartóztatását.

A lefoglalt Olimpia biciklit Juhász főtörzszászlós még aznap visszaadta tulajdonosának, egy fiatal ceglédi hölgynek.

KNÁB IMOLA
FOTÓ: VEZDA LÁSZLÓ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció