Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. November 29. 08:07, kedd | Belföld
Forrás: Stop.hu/MTI

No Miss, Táncoló fekete lakkcipők: életműdíj Komárnak és zeneszerzőjének

No Miss, Táncoló fekete lakkcipők: életműdíj Komárnak és zeneszerzőjének

Életműdíjat kapott Komár László a Hungaroton kiadótól a magyar könnyűzenei életben betöltött kiemelkedő munkássága elismeréseként.

A rock and roll énekes komponistája, Nagy Tibor zeneszerzői díjat vett át a hétfői ünnepélyes budapesti eseményen.

Komár László, aki hétfőn töltötte be 67. életévét, az elmúlt harminc évben tizennyolc szólóalbumot készített. Legújabb korongja Nagylemez címmel a napokban jelent meg, ezen - hat új szám mellett - azokból a dalokból szerepel válogatás, amelyeket az elmúlt évtizedekben Nagy Tibor írt számára.

"1974-ben találkoztam először Nagy Tiborral, akkor még a Sprint együttes énekese voltam. Első közös munkánk érdekes módon nem egy rock and roll volt, hanem egy country-dal, a Postakocsi. 1981 óta 18 lemezem jelent meg, ezeken 250 dalom szerepel, közülük 50 zenéjét Nagy Tibor írta" - idézte fel Komár László.

Nagy Tibor arról beszélt, hogy Komár László igazi karizmatikus művész, és ezt tükrözi a Nagylemez című új kiadványuk is, amely egyfajta összegzés. A lemezen olyan slágerek szerepelnek, mint a már említett Postakocsi, a Halványkék szemek, a Fehér Hold, a No Miss vagy a Táncoló fekete lakkcipők. (Nagy Tibor az évek során dalokat írt még mások mellett a Bon-Bon, Horváth Charlie, Cserháti Zsuzsa, Katona Klári és Máté Péter számára is.)

Az énekest levélben köszöntötte Tarlós István főpolgármester. Az ünnepségen felolvasott sorokból kiderült: Tarlós István szerint Komár népszerűsége a politikusok számára irigylésre méltó. A főpolgármester felidézte: közös ügyük volt, hogy az 1956-os forradalmat támogató Elvis Presley-ről közterületet nevezzenek el Budapesten és ez az idén végre megvalósult.

Komár Lászlónak az Ország Tortája mestercukrásza, Zila László készített születésnapi tortát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére