Városlista
2020. július 4, szombat - Ulrik

Hírek

2020. Június 22. 11:54, hétfő | Helyi
Forrás: cegled.hu

NMHH: helyi és körzeti tévék kapnak 122 millió forintos támogatást

NMHH: helyi és körzeti tévék kapnak 122 millió forintos támogatást

Hír-, közéleti és magazinműsorokat készíthet 122 millió forintból huszonöt helyi és körzeti televízió a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának legutóbbi ülésén meghozott döntés szerint - közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága az MTI-vel.

A közlemény szerint nyerteseket hirdetett a Médiatanács a helyi és körzeti televízióknak szóló támogatási programjában a hírműsorok, közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázat idei első fordulójában. Huszonöt televízió kap támogatást - tették hozzá. Kifejtették, a támogatásból közéleti magazinokat gyárthat a VTV Mór, a Dunaföldvár TV, a Városi Televízió Bóly, a csornai Rábaközi Televízió, az RTV Szekszárd, a Füzesabonyi Városi Televízió, a Hajdúnánási Televízió és az Info Plusz Balassagyarmat.

Hírműsorokat készíthet a Mezőtúri Városi Televízió, a Kapos Televízió, a Halas TV, a Szombathelyi Televízió, a Makói Városi Televízió, a százhalombattai Halom Televízió, a Miskolc Televízió, a Ceglédi TV és a Kanizsa TV. A Debrecen, a Szentes és a Szeged Televízió, a békéscsabai 7.Tv, a pécsi Pannon Televízió, a nyíregyházi Kölcsey Televízió, a Bajai Televízió és a Somogy TV kulturális magazinműsorok készítésére fordíthatja az elnyert összeget - fűzték hozzá.

Kitértek arra is, a Médiatanács a szolgáltató kérelmére további öt évvel - 2025. október 9-ig - megújította a Sátoraljaújhely 100,0 MHz helyi rádiós frekvencián sugárzó Európa Rádió Nonprofit Közhasznú Kft. jogosultságát, így azon a hullámhosszon továbbra is a közösségi jellegű Európa Rádió 100,0 szólhat majd. A Székesfehérvár 99,2 MHz frekvencia közösségi használatára benyújtott ajánlat tartalmi vizsgálata alapján a tanács felvilágosítást kér az egyedüli pályázótól, a Fehérvár Médiacentrum Kft.-től.

Közölték azt is, a grémium elvégezte a körzeti Nyíregyháza 102,6 MHz frekvencia közösségi jellegű használatára benyújtott ajánlatok alaki vizsgálatát és pályázati nyilvántartásba vette a Magyar Katolikus Rádió Alapítványt, a Médiahíd Kft.-t és a Karc FM Média Kft-t. A kisközösségi lehetőségek elvi használatára kiírt eljárásban az alaki vizsgálat után a testület nyilvántartásba vette a Szentendre telephelyre pályázó Budakalászi Média Kft.-t - áll a közleményben.

Forrás: cegled.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 03. 16:16, péntek | Helyi

Pest Megyei Értéktárba kerültek

2020. Július 03. 16:03, péntek | Helyi

Újra fórumot tartott a polgármester

2020. Július 02. 13:34, csütörtök | Helyi

Lakossági tájékoztató

2020. Július 02. 13:04, csütörtök | Helyi

Újra Utcazene Fesztivál