Városlista
2019. december 15, vasárnap - Valér

Hírek

2012. Július 20. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség, BBC Kép: MTI

Öngyilkos merénylet Burgaszban – izraeli turisták az áldozatok

Öngyilkos merénylet Burgaszban – izraeli turisták az áldozatok

Nyolcan meghaltak, harmincketten pedig megsebesültek a bulgáriai Burgaszban, amikor egy öngyilkos merénylő bombát robbantott, egy izraeli turistabuszon. A támadó szintén turistának álcázta magát – a merényletért egyelőre senki nem vállalt felelősséget. Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő szerint minden jel Irán felelősségére utal, ők pedig nem hagyják válasz nélkül a terrort.

A merényletben hat izraeli és két bolgár állampolgár halt, meg a sebesültek pedig – az izraeli külügyminisztérium jelentése szerint – egy kivétellel szintén a zsidó államból érkeztek. Szemtanúk elmondása alapján biztos, hogy öngyilkos merénylet történt, hiszen a robbanás rögtön azután következett be, hogy egy nagy hátizsákot viselő férfi felszállt a buszra. Úgy tudni, a támadás előtt névtelen telefonáló is figyelmeztette a bolgár hatóságokat a várható merényletre.

Barack Obama amerikai elnök barbárságnak minősítette a merényletet, az izraeli kormányfő pedig Irán felelősségét emlegette: inden jel Irán felé vezet- mi pedig erőteljes választ adunk majd az iráni terrorra, figyelmeztetett Benjamin Netanjahu. A merényletet ugyanakkor eddig egyetlen állam vagy terrorszervezet sem vállalta magára.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 15. 08:19, vasárnap | Külföld

Néhány centiméter mélyen víz lehet a Marson

Akár méhány centiméter mélyen már lehet víz a Marson - derült ki a Geophysical Research Letters című szaklapban a héten bemutatott tanulmányból.

2019. December 15. 05:00, vasárnap | Külföld

Johnson köszönetet mondott azoknak, akik először voksoltak a konzervatívokra

Köszönetet mondott Boris Johnson brit miniszterelnök szombaton azoknak, akik korábbi pártrokonszenvükkel szakítva, először szavaztak a konzervatívokra a csütörtökön tartott előrehozott parlamenti választáson.

2019. December 14. 12:23, szombat | Külföld

Trump szerint Boris Johnson győzelme előrevetíti a 2020-as amerikai választás eredményét is

Boris Johnson és a brit konzervatívok győzelme az Egyesült Királyságban előrevetíti a 2020-as amerikai választások eredményét is

2019. December 14. 10:21, szombat | Külföld

Kisebb földrengés volt Törökbálint térségében

Kisebb földrengés volt Törökbálint térségében - közölte a Magyar Tudományos Akadémia szeizmológiai obszervatóriuma pénteken kora este a Facebook-oldalán.