Városlista
2020. július 15, szerda - Henrik

Hírek

2012. Július 20. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség, BBC Kép: MTI

Öngyilkos merénylet Burgaszban – izraeli turisták az áldozatok

Öngyilkos merénylet Burgaszban – izraeli turisták az áldozatok

Nyolcan meghaltak, harmincketten pedig megsebesültek a bulgáriai Burgaszban, amikor egy öngyilkos merénylő bombát robbantott, egy izraeli turistabuszon. A támadó szintén turistának álcázta magát – a merényletért egyelőre senki nem vállalt felelősséget. Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő szerint minden jel Irán felelősségére utal, ők pedig nem hagyják válasz nélkül a terrort.

A merényletben hat izraeli és két bolgár állampolgár halt, meg a sebesültek pedig – az izraeli külügyminisztérium jelentése szerint – egy kivétellel szintén a zsidó államból érkeztek. Szemtanúk elmondása alapján biztos, hogy öngyilkos merénylet történt, hiszen a robbanás rögtön azután következett be, hogy egy nagy hátizsákot viselő férfi felszállt a buszra. Úgy tudni, a támadás előtt névtelen telefonáló is figyelmeztette a bolgár hatóságokat a várható merényletre.

Barack Obama amerikai elnök barbárságnak minősítette a merényletet, az izraeli kormányfő pedig Irán felelősségét emlegette: inden jel Irán felé vezet- mi pedig erőteljes választ adunk majd az iráni terrorra, figyelmeztetett Benjamin Netanjahu. A merényletet ugyanakkor eddig egyetlen állam vagy terrorszervezet sem vállalta magára.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 15. 12:09, szerda | Külföld

Merkel: Németország hajlandó kompromisszumokra a rendkívüli uniós csúcson

Németország hajlandó a kölcsönös engedményeken alapuló megegyezésre az Európai Unió pénteken kezdődő rendkívüli csúcstalálkozóján,

2020. Július 15. 09:35, szerda | Külföld

Már több mint 7,3 millióan gyógyultak meg a világban

A világon 13 290 153 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 577 980, a gyógyultaké pedig 7 374 484 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerdai adatai szerint.

2020. Július 15. 06:14, szerda | Külföld

Az olajkereslet jelentős csökkenésére számít az idén az OPEC

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) legfrissebb piaci jelentésében a globális olajkereslet 9 százalékos csökkenését jelzi idénre, amit az így előírt alacsony szintről jövőre 8 százalékos növekedés követ majd.

2020. Július 15. 05:00, szerda | Külföld

Franciaországban augusztus 1-től kötelező a maszkviselés a zárt helyeken

Franciaországban augusztus 1-től kötelező lesz a maszkviselés minden nyilvános zárt helyen a koronavírus-járvány második hullámának megelőzésére - jelentette be kedden Emmanuel Macron államfő.