Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2015. Március 11. 12:25, szerda | Helyi
Forrás: Police

Nem vitték kórházba, másnap meghalt

Nem vitték kórházba, másnap meghalt

Ceglédi és nyársapáti férfiak ellen emeltek vádat

Három férfi ellen segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt javasolnak vádemelést a nagykőrösi rendőrök. A vádlottak egy baleset után csak másnap hívtak mentőt a sérülthöz, aki a kórházban elhunyt.

A Nagykőrösi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya eljárást folytatott K. Imre 32 éves ceglédi, valamint N. János 47 éves és D. József 51 éves nyársapáti lakosok ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a három férfi, két gyermek és a sértett 2014. június 7-én 19 óra körüli időben a D. József által hajtott lovas kocsival közlekedett Nyársapát, Ugyeri úton. Az utasok a lovas kocsi rakfelületén szabálytalanul utaztak. Az 51 éves gyanúsított az Ugyeri út és a Vak dűlő kereszteződéséhez érve jobbra kanyarodott, melynek során a hátul szabálytalanul utazó sértett elveszítette az egyensúlyát és a lovas kocsiról az úttestre esett, ahol beverte a fejét. Az esés következtében a férfi – az igazságügyi szakértő véleménye alapján – koponyaűri sérülést szenvedett.

D. József és társai a baleset bekövetkezéséről nem értesítették a hatóságokat, a sértetthez nem hívtak mentőt és nem vitték kórházba. A gyanúsítottak nem nyújtottak tőlük elvárható segítséget, hanem a sértettet egy nyársapáti házba vitték, ahol a balesetet megelőzően is tartózkodott. Csak másnap hívtak mentőt a sérült férfihoz, aki 2014. június 12-én a kórházban elhunyt.

A ceglédi és nyársapáti férfiakat a rendőrök - a szükséges nyomozási cselekmények elvégzését követően - 2015. január 29-én gyanúsítottként hallgatták ki. D. József több közúti közlekedési szabályt is megszegett, így őt közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is gyanúsítottként hallgatták ki.

A férfiak ellen folytatott eljárást a nyomozóhatóság a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.

Forrás: police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására