Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Március 12. 07:39, csütörtök | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Nem javasolja a nyári utazások lemondását az utazási irodák szövetsége

Nem javasolja a nyári utazások lemondását az utazási irodák szövetsége

Nem javasolja a nyári utazások lemondását a MUISZ - mondta Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnöke az MTI érdeklődésére szerdán. Sok utazási iroda biztosít ingyenes átfoglalási lehetőséget.

Elmondta, hogy az utazási irodák a közeljövőben induló utazásokat a lehetőségek képest igyekeznek későbbi időpontra átfoglalni a folyamatosan változó koronavírus helyzet miatt.

Hozzátette: az átfoglalást akkor tudják biztosítani az irodák, ha a szolgáltatások közvetlen nyújtói, vagyis a szállodák és a légitársaságok ezt lehetővé teszik. Az utazási kedv lanyhult, a turizmus rendkívül érzékeny ágazat. Ugyanakkor a helyzet változása esetén, az utazási kedv gyorsan visszatér, az ágazat képes gyorsan regenerálódni - mondta. Mivel jelenleg nincs turisztikai főszezon, ezért tömeges lemondást nem tapasztalnak.

Az utasoknak azt javasolják, hogy ne mondják most le a már lefoglalt nyári utazásukat, ráérnek később is dönteni, a helyzet gyorsan változhat - mondta Molnár Judit.

Számos magyar utazásszervező a kialakult helyzetre reagálva ingyenessé, vagy kedvezővé tette a lemondási feltételeit.

Vajda Ágnes, az Amazon Travel tulajdonosa arról tájékoztatott: minden úti célra lehetőséget kínálnak az új foglalások ingyenes lemondására és újrafoglalására, azoknak az utasoknak, akik 2020. márciusától október végéig szeretnének utazni, de eddig elhalasztották utazási tervüket a koronavírus miatt. Nem szeretnék, ha az utazási kedv visszaesne, ezért döntöttek a könnyítések mellett, ahol van erre lehetőség - mondta. Az új foglalásokhoz kötbérmentes lemondást adnak - tette hozzá.

A Neckermann Magyarország biztosítja az újonnan lefoglalt nyári utak igény szerinti módosításának vagy lemondásának lehetőségét, idén április 30-ig.

Az Ibusz az utazásra nem javasolt országok esetében biztosítja az utak árának visszatérítését, egyéb esetben az indulástól számítva 30 napon túl 10 százalék kötbérrel van lehetőség lemondani az utazást - mondta Komora Zoltán, az Ibusz vezérigazgató-helyettese. Hozzátette, hogy nincs tömeges lemondás a nyári időszakra, az utasok kivárnak. Bíznak a helyzet javulásában, most márciusra viszont jelentős volt a lemondások száma - mondta.

Az ALDI Utazás idén jelentősen kibővíti a korábbi, 24 órás utazás lemondási lehetőséget. Az az utas, aki 2020. április 30-ig foglal saját autós utazást, legkésőbb az indulás előtt 10 nappal lemondhatja az igényelt szállást és ellátást, melynek ára 100 százalékban visszatérítésre kerül. A sztornó biztosítás most kedvezményes áron, mindössze személyenként 1500 forintért vehető igénybe - közölték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni