Városlista
2021. január 17, vasárnap - Antal

Hírek

2011. Június 30. 14:21, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Nem fognak csökkenni a nyugdíjak

Nem fognak csökkenni a nyugdíjak

A nyugdíjjogosultság megállapításánál csak a munkavállalók által befizetett – és egyben megnövelt – járulékot vennék figyelembe a jövőben – írta egy internetes lap a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által a kormány részére ké

 

A NEFMI által készített javaslat szerint a munkavállalói járulékbefizetéseket „valamely alkalmasan megválasztott mértékkel jelenértékűvé alakítanának”, és így írnák jóvá az egyéni számlán. A Pénzcentrum.hu ezt úgy értelmezte, hogy újraszámolnák az egyéni és a munkáltatói járulék nagyságát, így az öregségi nyugdíjra befizetett munkavállalói járulék körülbelül húsz százalék lenne, szemben a jelenlegi tízzel. A cikk szerint a munkáltató által ma befizetett járulék egy részét áttennék a munkavállaló bérébe, vagyis csökkenne a jelenleg 24 százalékos munkáltatói járulék mértéke. Ha a felbruttósítást nem lehetne megvalósítani, akkor a munkáltatók által befizetett hozzájárulás egy részét is jóváírnák az egyéni nyugdíjszámlákon.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 17. 18:06, vasárnap | Belföld

Érdemes mielőbb nyilatkozni az adókedvezményekről

Célszerű már az első bérszámfejtés előtt nyilatkozni az adókedvezményekről, így a munkáltatók már a januári fizetésben is figyelembe veszik a munkavállalóknak járó adókedvezményeket - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert.

2021. Január 17. 15:38, vasárnap | Belföld

Kisiklott egy tehervonat Murakeresztúron - FOTÓK

Kisiklott egy tehervonat, egy konténer is leborult róla vasárnap a murakeresztúri vasútállomáson, a baleset a személyszállítást nem akadályozza - közölte honlapján a Mávinform.

2021. Január 17. 11:01, vasárnap | Belföld

Nem változik a magyarországi oltási terv

Semmiképpen nem szeretnének változtatni a hazai koronavírus-oltási terven - emelte ki az országos tisztifőorvos a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának adott interjúban.

2021. Január 17. 10:24, vasárnap | Belföld

Folytatódik az oltás az idősotthonokban

Vasárnap is folytatódik az oltás a száz főnél nagyobb létszámú idősotthonokban, az ott élők és dolgozók az amerikai Moderna vakcináját kapják meg - hangzott el az M1 vasárnapi műsorában.