Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Augusztus 10. 07:17, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Nem a magyar vendégektől nőtt a szálláshelyek forgalma

Nem a magyar vendégektől nőtt a szálláshelyek forgalma

Az idén az első félévben a kereskedelmi szálláshelyeken a vendégek száma 3,8 százalékkal, vendégéjszakáké 2,9 százalékkal haladta meg az előző évi szintet.

A szálláshelyek árbevétele folyó áron 6 százalékkal nőtt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

A soros uniós elnökség jelentős turisztikai forgalmat és bevételt generált. A kijelölt szállodákban a külföldi vendégek száma 13 százalékkal emelkedett. A belföldi vendégek száma szinte stagnált, csak 0,4 százalékkal nőtt, a külföldi vendégeké 7,7 százalékkal emelkedett az első félévben az előző év azonos időszakához képest.

A külföldiek által eltöltött vendégéjszakák száma 5,9 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest az első félévben, míg a belföldi vendégéjszakák száma 0,1 százalékkal mérséklődött. Az első félévében 1 millió 551 ezer külföldi vendég 4 millió 146 ezer vendégéjszakát töltött el a kereskedelmi szálláshelyeken, a vendégek száma 7,7, az éjszakáké pedig 5,9 százalékkal nőtt 2010 azonos időszakához viszonyítva.

A kereskedelmi szálláshelyek 2011. január-júniusban összesen 107 milliárd forint bruttó árbevételt értek el, ezen belül a szállásdíj bevétel 57 milliárd forint volt.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: szállás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.