Városlista
2020. szeptember 26, szombat - Jusztina

Hírek

2020. Szeptember 06. 10:39, vasárnap | PR

Neked való a kamionos állás, ha kalandra vágysz!

Neked való a kamionos állás, ha kalandra vágysz!

Ha unod az egyhelyben toporgást és szeretnél világot látni, akkor a kamionos állást neked találták ki! Összeszedtük a pro és kontra érveket, hogy segítsünk eldönteni, vajon jó választás lenne-e számodra is.

Élsz-halsz a vezetésért, szereted a változatos életet, nem riadsz meg a kihívásoktól és remekül elboldogulsz egyedül is – ha ebben magadra ismersz, akkor valószínűleg neked találták ki a kamionos állást. Sokakat vonz a kaland és a vezetés, de vannak a kamionos munkának árnyoldalai is, amik csak később kerülnek elő. Nézzük miért éri meg kamionos állást vállalni és mikor jobb, ha inkább mégsem vágsz bele.

Biztos megélhetés

Kamionos állással leggyakrabban külföldre szállítasz, belföldön jellemzően csak teherautó sofőröket keresnek. A kamionos logisztikai cégek jól megfizetik a munkatársaikat, mert tudják, hogy minőségi munkát csak kiemelt bérezéssel lehet végezni. A tengelyen töltött idő mellett fizetik a napidíjad is, amiből egészen jól lehet spórolni, ha ügyesen gazdálkodsz.

Változatos munka

Ha kamionozol, soha nem lesz unalmas az életed. Bár sokszor fix úticélok vannak, ahová akár évekig is fuvarozol, de két út soha nem lesz ugyanolyan. Az útvonalat is változtathatod, de még azonos útvonalon is mindig más fog várni. Ez a szépsége és egyben a kihívása is ennek a munkának.

A magad ura vagy

Természetesen lesz főnököd, de kamionosként legtöbbször egyedül dolgozol. Ritkább esetben van váltótársad, akivel cseréltek, hogy ne legyen állásidő, de jellemzően csak egy sofőr visz egy kamiont. Éppen ezért nincs, aki nyolc órában figyel és meghatározza, hogyan végezd a munkádat. Úticél van és határidő, de azt hogy hogyan jutsz oda, már egyedül te határozod meg.

Távol a családtól

Mindezekért persze árat kell fizetni. Kamionosként sokat vagy távol a családtól, nem látod a gyerek első lépéseit és nem tudsz értük menni az iskolába. Éppen ezért elsősorban egyedülállók számára ideális a kamionos munka.

Nincsenek ünnepnapok

A szállítmányozásban, éppúgy, mint az egészségügyben, nincsenek ünnepnapok. Ha fuvar van, akkor menni kell, nem számít, hogy Karácsony van, vagy Húsvét. Az ünnepeket csak úgy fogod megtapasztalni, hogy milyen hatást gyakorolnak a közúti forgalomra és a határátkelőkre.

Megterhelő

Nem utolsó sorban a kamionos állás, mint minden közúti fuvarozás, mind fizikailag, mind pedig idegileg komoly megterhelést jelent. Elég kicsit mellé nyúlni és könnyen megvan a baleset akkor is, ha nem te vagy a vétkes fél. Éppen ezért kevés olyan ember van, aki néhány évnél tovább vállal kamionos állást.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.

2020. Szeptember 21. 11:24, hétfő | PR

Híre már megelőzte: Raktárkoncert, összefogás a hazai könnyűzenéért

A hazai könnyűzenei ipar támogatására indított Raktárkoncert-sorozat felvételei augusztus közepe óta zajlanak. A projektet koordináló Lounge Groupnál hatalmas apparátus dolgozik a produkció sikerességén.

2020. Szeptember 15. 11:30, kedd | PR

Ingyenes képzések várhatóak festéssel foglalkozó vállalkozások részére

2020 áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2018-00027-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és a Szobafestő, Mázoló, Tapétázó Országos Ipartestület (SZMTOI) gondozásában.

2020. Szeptember 10. 12:56, csütörtök | PR

Az Interreg program keretében emlékparkot újít fel a Jánosik és Társai Kft

Nyílt közbeszerzési eljárás keretében a Jánosik és Társai Kft. nyerte el a sátoraljaújhelyi széphalmi Kazinczy Emlékpark felújítását. A parkot utoljára közel ötven évvel ezelőtt újították fel.