Városlista
2020. november 26, csütörtök - Virág

Hírek

2020. Szeptember 06. 10:39, vasárnap | PR

Neked való a kamionos állás, ha kalandra vágysz!

Neked való a kamionos állás, ha kalandra vágysz!

Ha unod az egyhelyben toporgást és szeretnél világot látni, akkor a kamionos állást neked találták ki! Összeszedtük a pro és kontra érveket, hogy segítsünk eldönteni, vajon jó választás lenne-e számodra is.

Élsz-halsz a vezetésért, szereted a változatos életet, nem riadsz meg a kihívásoktól és remekül elboldogulsz egyedül is – ha ebben magadra ismersz, akkor valószínűleg neked találták ki a kamionos állást. Sokakat vonz a kaland és a vezetés, de vannak a kamionos munkának árnyoldalai is, amik csak később kerülnek elő. Nézzük miért éri meg kamionos állást vállalni és mikor jobb, ha inkább mégsem vágsz bele.

Biztos megélhetés

Kamionos állással leggyakrabban külföldre szállítasz, belföldön jellemzően csak teherautó sofőröket keresnek. A kamionos logisztikai cégek jól megfizetik a munkatársaikat, mert tudják, hogy minőségi munkát csak kiemelt bérezéssel lehet végezni. A tengelyen töltött idő mellett fizetik a napidíjad is, amiből egészen jól lehet spórolni, ha ügyesen gazdálkodsz.

Változatos munka

Ha kamionozol, soha nem lesz unalmas az életed. Bár sokszor fix úticélok vannak, ahová akár évekig is fuvarozol, de két út soha nem lesz ugyanolyan. Az útvonalat is változtathatod, de még azonos útvonalon is mindig más fog várni. Ez a szépsége és egyben a kihívása is ennek a munkának.

A magad ura vagy

Természetesen lesz főnököd, de kamionosként legtöbbször egyedül dolgozol. Ritkább esetben van váltótársad, akivel cseréltek, hogy ne legyen állásidő, de jellemzően csak egy sofőr visz egy kamiont. Éppen ezért nincs, aki nyolc órában figyel és meghatározza, hogyan végezd a munkádat. Úticél van és határidő, de azt hogy hogyan jutsz oda, már egyedül te határozod meg.

Távol a családtól

Mindezekért persze árat kell fizetni. Kamionosként sokat vagy távol a családtól, nem látod a gyerek első lépéseit és nem tudsz értük menni az iskolába. Éppen ezért elsősorban egyedülállók számára ideális a kamionos munka.

Nincsenek ünnepnapok

A szállítmányozásban, éppúgy, mint az egészségügyben, nincsenek ünnepnapok. Ha fuvar van, akkor menni kell, nem számít, hogy Karácsony van, vagy Húsvét. Az ünnepeket csak úgy fogod megtapasztalni, hogy milyen hatást gyakorolnak a közúti forgalomra és a határátkelőkre.

Megterhelő

Nem utolsó sorban a kamionos állás, mint minden közúti fuvarozás, mind fizikailag, mind pedig idegileg komoly megterhelést jelent. Elég kicsit mellé nyúlni és könnyen megvan a baleset akkor is, ha nem te vagy a vétkes fél. Éppen ezért kevés olyan ember van, aki néhány évnél tovább vállal kamionos állást.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 25. 15:46, szerda | PR

Fertőtlenítő takarítás specialistája

Stabilizált ózonos vizet előállító berendezést, valamint egyéb elektromos fertőtlenítő eszközöket szereztek be -

2020. November 20. 06:56, péntek | PR

Ezek a leghatásosabb hajpakolások hajritkulás esetén

A hajhullás, kopaszodás, vagyis latin nevén az alopecia rengeteg ember érint világszerte, de Magyarországon is. Ennek oka sokféle lehet, így a megoldást is ezer helyen kereshetjük.

2020. November 08. 11:07, vasárnap | PR

Sokára lesz még a tavaszi lomtalanítás?

A lomtalanításra mindig akkor gondolunk, mikor a lehető legtávolabb van az éves városi lomtalanítás időpontja. Mit tehetünk, ha nem akarjuk még fél évig kerülgetni a lakásban a feleslegessé vált holmikat?

2020. November 08. 10:55, vasárnap | PR

Mennyi az annyi? Segít kiszámolni a bruttó nettó bérkalkulátor!

A munkakeresés egyik legkényesebb kérdése a bérigény megjelölése. Sokan csak saccolják, hogy mi kerül a bankszámlára hó elején a bruttó bér alapján, pedig a bruttó nettó béralkulátor pontosan megmutatja, mennyi az annyi.