Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. December 19. 15:49, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Négyes ikrek születtek Debrecenben

Négyes ikrek születtek Debrecenben

Hazamehettek a debreceni négyes ikrek hétfőn a helyi szülészeti klinikáról: az 1600-1800 gramm közötti súllyal született babák világra jöttük óta egy-egy kilogrammal gyarapodtak

- tájékoztatott Balla György professzor, neonatológus, a gyermekgyógyászati intézet igazgatója a babákat búcsúztató sajtóeseményen.

Boglárka, Jázmin, Flóra és István november 24-én születtek tervezett császármetszéssel, öt nappal a terhesség 33. hetének betöltését követően, rövid időre inkubátorba kerültek, majd hétfőig az újszülött osztályon látták el őket. Valamennyi baba szépen fejlődik, édesanyjukkal együtt egészségesen hagyják el a klinikát - tette hozzá a professzor megjegyezve, hogy az édesapának nem lesz szokatlan a nagy család, ugyanis harminc évvel ezelőtt testvéreivel maga is négyes ikerként született.

A Boda-családban innentől minden nap karácsony lesz - utalt a nagycsalád örömére a babákat világra segítő Póka Róbert professzor, a szülészeti klinika igazgatja, aki 30 évvel ezelőtt tagja volt annak az orvoscsoportnak is, aki az édesapát és testvéreit a világra segítette.



Érdekességként megemlítette, hogy hétfőn két hármas ikret is otthonukba bocsátanak: a debreceni klinikán a négyes ikrek mellett az idén további tizenöt hármas ikerpár is született.

Az édesapa, Boda István debreceni családi vállalkozó és felesége, Boda Beáta informatikus örömmel mutatták meg a sajtónak az új családtagokat, akiket - mint mondták - az első este ketten látnak el otthon, de utána számítanak a család segítségére. Az egypetéjű két kisebbik lányt még ők maguk is nehezen tudják megkülönböztetni, valamivel könnyebb dolguk van a kétpetéjű ikerpárral - mondták.

Az MTI érdeklődésére, miszerint terveznek-e több gyereket, az édesapa annyit mondott: "most el leszünk foglalva az ikrekkel, de majd meglátjuk".

Címkék: debrecen, ikrek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.