Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Május 03. 07:30, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Negyedével bővült a kártyaelfogadó hálózat

Negyedével bővült a kártyaelfogadó hálózat

Eddig nem látott mértékben, közel negyedével bővült a magyarországi bankkártya-elfogadó hálózat 2017-ben - olvasható a csütörtöki Világgazdaságban.

A Magyar Nemzeti Bank adataira hivatkozva a gazdasági napilap azt írja, hogy 136 419 kártyaelfogadó (POS) készülék üzemelt 2017 év végén a kereskedőknél-szolgáltatóknál, ez 24 százalékos bővülést jelent. Ennél is jelentősebb, 24,7 százalékos volt a bővülés az elfogadóhelyek tekintetében: az elmúlt év során 21 114 helyre került először kártyaelfogadó terminál.

A bővülés egyértelműen a Nemzetgazdasági Minisztérium által támogatott POS-telepítési programnak tudható be, a készüléktelepítések POS-készülékenkénti 80 ezer forintos támogatása, valamint az elfogadóhálózatot üzemeltető szolgáltatók maximálisan 1 százalékos elfogadói jutaléka szemmel láthatóan megmozgatta a piacot - ismerteti a Világgazdaság.

Címkék: bank, bankkártya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről