Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Október 23. 14:41, vasárnap | Sport
Forrás: HírTV

Négy versennyel zárul a vitorlásszezon

Négy versennyel zárul a vitorlásszezon

Több mint százötven vitorláshajó-verseny volt ez évben a Balatonon, ott a hét végén három versenyt rendeznek, a Velencei-tavon pedig egy héttel később zárul a vitorlásszezon.

Tizenhat nagy versenyt rendezett az idei szezonban a Balatonon a Magyar Vitorlás Szövetség, ám ha számba vesszük a klubok által különböző kategóriákban, különböző korosztályok számára rendezett, hazai és nemzetközi versenyeket, akkor a sportcélú kishajókat érintő események száma a másfél százat is meghaladja.

– A kedvezőtlen pénzügyi környezet ellenére is sikeresnek tartjuk az idei versenyszezont, a gazdálkodási gondok a nagy kluboknál kevésbé, a kisebbeknél viszont jelentősen nehezítették a munkát. Nem érezhetőek a gyengülés jelei a magyar vitorlássportban, sőt úgy látom: az idén tovább nőtt a sportági szövetség „behajtó ereje” – tudtuk meg Szoják Balázstól, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkárától.

– Jó volt látni a nagy versenyeken, elsősorban a Kékszalagon részt vevő hatszáz hajót, és meg kell említenem, hogy miközben a Garda-tavat megkerülő versenyen százötven, a szövetség által rendezett Tihanyi-félsziget-kerülőn kétszázhúsz hajó vett részt – mondta el a sportvezető.

Szombaton Füreden rendezik meg a Dockyard Kupát, a siófoki évadzárón a Stefánia-nagydíjért folyik majd a verseny, vasárnap Balatonkenese várja az őszi regattára benevezett hajókat, Agárdon pedig október 30-án a Finn- és Siklóversennyel zárul a Velencei-tavi szezon.

A hét végi ünnepnapokon indulnak utoljára személyszállító hajók a Siófok–Füred–Tihany-útvonalon, és közlekedik még menetrendi járat Fonyód és Badacsony között. A szántód–tihanyi komp reggel hétkor óránként indul a déli partról, Tihanyból pedig délután fél hatkor indul az utolsó járat Szántódra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.