Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Április 29. 16:03, kedd | Belföld
Forrás: InfoVáros

Négy illat vonzásában

Négy illat vonzásában

A Mecsek egyik legszebb völgyében megbúvó Sikondán, a szokatlanul tiszta és ózondús levegő mellett kiváló gyógyvíz is található. A völgy sajátos mikroklímája és a körülölelő erdő nyugalma ihlette hazánk első illattematizált hoteljét az Ambient Hotel & AromaSPA **** Sikondát, mely a hazai wellness szállodák között üde színfoltként várja vendégeit.

A négycsillagos komplexumban 77 szoba, lakosztály és apartman várja a pihenni vágyókat. A négy illat varázsa - menta, kamilla, mandula, levendula - felfedezhető a fürdőszobai bekészítésekben, így a tusfürdő, a szappan, a sampon és a testápoló esetében is. A négy aroma belsőépítészeti motívumai a közösségi terekben, az étteremben és a wellness részlegen is visszaköszönnek.

A korszerű és környezettudatos tervezésnek köszönhetően, megújuló energiaforrásokat használnak fel a ház fűtés és meleg víz ellátásához, melyet napelemek és hőszivattyú is segítenek.

A biogarden hotelek filozófiája mentén megújult szállodában kalciumban és magnéziumban gazdag szénsavas termálvíz várja a vendégeket, mely elsősorban a mozgásszervi és reumatikus megbetegedések kezelésére kiváló. A wellness részleg kilenc új kezelőhelyiséggel, valamint lobbyval és relax térrel kiegészülve teszi pihentetőbbé az itt töltött napokat.

A szálloda 4 beltéri és 3 kültéri medencével, jacuzzi- termál- és gyermekmedencékkel, szaunavilággal, valamint számos kozmetikai szolgáltatással várja a felfrissülni vágyókat.

A gyógykezelések mellett az egészségmegőrzés, valamint a testi és lelki kikapcsolódást segítő kezelések között is fellelhető a négy illat: mint az édes mandulafürdő, a frissítő mentás masszázs vagy a levendulás lazító masszázsok.

Az illatjegyek az ital – és étlapon is visszaköszönnek. Különböző kamillás és mentás koktélok színesítik a kínálatot, valamint a levesek, főételek és desszertek esetében is megjelenik a négy illathoz tartozó különleges ízvilág.

Sikonda központi fekvése miatt a Dél-Dunántúl többi élményközpontja és látnivalói, mint Pécsvárad, Siklós, Bikal és Abaliget is könnyedén elérhetőek. A Mecsek-Hegyhát ékköve a szomszédos Mánfa Árpád-kori temploma, amely nyáron hangversenyek, esküvők és keresztelők kedvelt célpontja.

Pécs városának kulturális sokszínűsége és mediterrán hangulata számtalan programot kínál. A római kori emlékek, a bazilika, Idrisz Baba türbéje vagy az ókeresztény sírkamrák mind a város gazdag történelmi múltjáról tanúskodnak.

Abaligeti cseppkőbarlang

A Nyugat-Mecsek vadregényes erdeiben izgalmas, különböző nehézségű túrákat tehetnek a természetbarátok. Gyönyörködhetnek a Zsongor-kő vöröslő szikláiról nyíló varázslatos panorámában vagy a környék egyik legismertebb és legnépszerűbb látnivalójában, az Abaligeti-barlang különleges cseppköveiben. A különleges formájú képződmények között több, nevet is kapott, így látható a Pisai ferde torony, a Flórián-kút, a Kálvária, az Elefántfej, Karthágó romjai vagy a Niagara-vízesés. Kedvelt program a meditációs túra, melynek keretében a barlang megismerése mellett a résztvevőknek alkalmuk nyílik 30 percen át gondolatokba, meditációba mélyülni, ezáltal a hétköznapok zajaitól, problémáitól eltávolodni a Bodó-hegy belsejében, 40 méterrel a felszín alatt. A hangséta során a barlangi patak megannyi hangjára koncentrálva, csendben, lassan járhatják végig a résztvevők a barlangot. A program során a vizuális élmények mellett kiemelt szerepet kap a hangok különleges, sajátos világa.

Az érdeklődők megismerhetik a környéken élő denevérek misztikusnak tűnő, egyedülálló világát, az igazi kalandokra vágyókat pedig a Mészégető-források kiépítetlen „vad” barlangja várja.

Ez egy változatos szélességű, aktív patakos barlang, melynek egyediségét az oldásos formák és lenyűgöző vízesések adják. A melegmányi-völgy a környező hegység egyik legszebb szurdoka. Öreg tölgyesek, bükkösök, ritka, értékes növények között találhatók meg a nevezetes és védett mésztufa gátak, melyek a patakmederben számtalan apró vízesést alakítottak ki.

Mecsextrém Park

Az ország egyik legnagyobb erdei kalandparkja, a Mecsextrém Park minden bátor és lelkes kalandornak izgalmas időtöltést ígér. Az alpesi kötélpark a fák ágai között ügyességet kíván felnőttől, gyerektől egyaránt. Az európai viszonylatban párját ritkító, 25 kocsiból álló erdei bobpálya egyedülálló kalandot tartogat, a nyolc méter magas mászófal pedig hat különböző nehézségű útvonallal „kényezteti“ a kezdő és profi mászókat. A 100 m2-es játszóház minden aktív gyerek számára ideális terep csúszkálásra, ugrálásra, kergetőzésre. A mintegy 40 méter hosszú játszóvárat ügyességi elemek tarkítják, ezek egyik része a kisgyermekek adottságainak megfelelően használható, míg a vár másik felén a nagyobbak szórakozhatnak, játszhatnak.

A területének jelentős része akadálymentesített és a játékok egy része mozgáskorlátozottak számára is használható vagy használhatóvá tehető.

Szabó Laci Pince

A tolnai borvidék Magyarország egyik legújabb, még felfedezésre váró bor vidéke. Bár a borkészítés hagyománya a római korig vezethető vissza, az itt készülő borok még újdonságként szolgálnak a szélesebb fogyasztóközönség számára.

Szabó Laci családi pincészetének szőlőterületei Tolna megye déli határán a Völgység napsütötte déli lankáin helyezkednek el. A családi vállalkozás közel húsz éve foglalkozik szőlőtermesztéssel, ellátva a környező tolnai, szekszárdi, alföldi borászatokat remek alapanyaggal.

Az ültetvények fajtaszerkezete változatos, a divatos nemzetközi és a kevésbé ismert helyi fajták is megtalálhatók. A korszerű, mégis környezettudatos technológiával művelt szőlőből készülő fehér és rosé borok reduktív technológia segítségével őrzik meg gyümölcsösségüket. A fajtajelleg és a termőhelyi adottságok megjelenítése mellett, új fajták és készítésmódok bevonásával, nemzetközi- és helyi fajtákon keresztül mutatják be a völgységi termőtáj kitűnő adottságait.
Boltíves pincéje és a hozzá tartozó hangulatos fogadó borbarátok számára kínál felejthetetlen élményeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.