Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Június 04. 18:35, hétfő | Helyi sport
Forrás: infoCegléd

Négy érem a Főiskolai és Egyetemi országos bajnokságról

Négy érem a Főiskolai és Egyetemi országos bajnokságról

A Pécsi Tudományegyetem adott otthont a birkózók idei Főiskolai és Egyetemi Országos Bajnokságának, amelyet június 02-án rendeztek meg az egyetem tornacsarnokában.

A RESTART CVSE TS Integrál Birkózószakosztály három versenyzője volt jogosult indulni a viadalon, de csak ketten álltak rajthoz, mert Dajka Zsolt kisebb bokasérülése miatt kénytelen volt kihagyni az idei bajnokságot. A három szakágban 98 fő mérlegelt és a szokásnak megfelelően a fiuk közül többen is elindultak úgy kötött, mint szabadfogásban. A szakosztály 60 kg-os válogatott versenyzője Kozák István ezúttal egy súlycsoporttal feljebb a 66 kg-os kategóriában indult. Kötöttfogásban válogatotthoz méltó módon három győzelemmel a háta mögött állhatott a dobogó legfelső fokára. A másik fogásnemben, a tavalyi évhez hasonlóan most is a bronzérmet szerezte meg. A 120 kg-os Dömötör László úgy kötött-ben mint szabadfogásban egyaránt a második helyen végzett. Kozák, a SOTE Testnevelési Karát , míg Dömötör a Kecskeméti Főiskolát képviselte a bajnokságon.

Szintén június 2-án rendezték Csepelen a serdülők szabadfogású országos bajnokságát ezen még továbbra sem indult a sérüléséből lábadozó Lakatos Tamás, de a szintén 58 kg-ban szereplő Laki Zoltán ismét ragyogóan helyt állt és a diákolimpiához hasonlóan most is bronzérmet szerzett az ország legjobbjai között. V. helyen végzett a még diák korcsoportos Mohella Flórián a 38-os kategóriában, aki külön engedéllyel vehetett részt a bajnokságon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem